Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
taxibig
Salangen Drosjesentral vil frakte alle trygt hjem i romjulen. FOTO: KARIN HASUND

Taxisjåførene på vakt hele julen:

Bestill drosja tidlig

SJØVEGAN: Det pleier å være ganske stille for taxisjåførene i romjulen, men unntaket er 2. juledag. Da er det svært mange ute og bilene kjører i ett, derfor er det lurt å bestille bil tidlig.


Fylkestinget bad for en stund siden om at trafikksikkerhetstiltaket ”Trygt hjem for en 50-lapp” skulle gjøres tilgjengelig for alle ungdommer i Troms. Tiltaket startet opp i Salangen i vår og ble mye benyttet med det samme det kom. Men etter at skolen startet opp igjen i høst har det vært lite benyttet. – Det virker som om folk har glemt at tilbudet finnes, sier Evelyn Rusten Tyldum, daglig leder for Salangen Drosjesentral.


Trygt hjem hele romjulen
Tiltaket "Trygt hjem for en 50-lapp" gjelder vanligvis natt til lørdag og natt til søndag i skoleåret. Ungdommene blir fraktet trygt hjem fra offentlige arrangement og gjelder inntil 25 kilometer. – Vi setter ikke ungdommene av dersom det skulle overskride denne avstanden litt. Ungdommene vil bli fraktet trygt hjem likevel, sier Evelyn. ”Trygt hjem for en 50-lapp” vil også være et tilbud i hele romjulen. Det er et tilbud for personer mellom 15 og 24 år, og det er en egenandel på kr 50,- per reisende. Personer over 24 år kan bli med på turen, men bare dersom det er ledig plass. Egenandelen for de er kr 100,-. Turen må bestilles senest kl 22.00 samme dag, og bestillingene vil bli samordnet slik at de får fylt opp bilen mest mulig. De unge vil bli kjørt hjem mellom klokken 01.30 og 02.30. Dette gjelder også 2.juledag.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn