Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Væpnet politiaksjon på Sandbergan i går

Ble pågrepet i bilen

Etter å ha fulgt med et bolighus på Sandbergan i 8 timer i går, kunne politiet i 21.30-tiden i går kveld aksjonere og pågripe en mann i 40-årene, mistenkt for våpentrusler.
Se videoklipp i forbindelse med saken her !
På bildet:  Politiet sperret av ankomsten til Sandbergan boligfelt i går
under en væpnet politiaksjon.


Mannen i 40-årene som er en kjenning av politiet, ble pågrepet klokka 21.30 i går kveld, over 8 timer etter at politet fikk melding om saken. Bakgrunnen for aksjonen mot bolighuset på Sandbergan, var en melding om at en person hadde truet en annen person med skytevåpen. Politiet trodde dette kunne være en pistol eller en revolver. Naboene til boligen i nærheten på Sandbergan ble bedt om å holde seg inne på grunn av sikkerhetsmessige årsaker. Flere av naboene tok kontakt med nettavisen for å fortelle om det som foregikk inne i boligfeltet. Det var tydelig at de var skremt av det som pågikk rett utenfor stuedøren deres.


Ble overrasket
Aksjonen hadde pågått i vel 8 timer da situasjonen plutselig endrer seg. En rød Mazda blir stoppet i politisperringen inn mot Sandbergan. Polititjenestemannen fra Salangen lensmannskontor går rutinemessig bort, og skal sjekke bilen. I bilen oppdager han den ettersøkte gjerningsmannen og to personer til. Politibetjenten roper på sine kolleger. De aksjoner mot bilen. Den ene mannen som sitter i baksettet blir nærmest revet ut av kjøretøyet, og lagt i bakken. Håndjern blir satt på, og situasjonen er under kontroll. De andre to personene i bilen, ble kommandert ut av politifolkene, opplyser øyenvitnet til nettavisen. Hele aksjonen pågår, mens ventende beboere som ønsker å komme seg hjem, står og ser på. - Det var skremmende. Det gikk så utrolig fort. Jeg var litt redd et øyeblikk, men jeg så at politiet hadde alt under kontroll, sier et øyenvitne til nettavisen, som ønsker å være anononym. Det er foreløpig ikke funnet noen våpen i forbindelse med saken.


Brakt til avhør
Rett etter pågripelsen blir de tre pågrepne personene brakt inn i en ventende sivil politibil som kjører dem ned til lensmannskontoret på Sjøvegan. Her blir de sittende i avhør utover onsdagskvelden. - Vi har pågrepet tre personer i denne aksjonen. Mannen i 40-årene er mistenkt i denne saken, de to andre som ble anholdt blir sjekket for en eventuell tilknytning til saken, forteller operasjonsleder ved Midtre Hålogaland politidistrikt, Randi Fredly.  Hendelsen onsdag blir etterforsket i de kommende dagene.

 

Tilstede for nettavisen under politiaksjonen i går:

Jon Henrik Larsen
    (tekst og foto)

Til nyhetsarkivet
Tips en venn