Det var i Lauvhallen på Tennevoll det hele skjedde lørdag formiddag. Åpning av årets Lavangsvekka, der ett av høydepunktene var årets kulturpris. I år hadde formannskapet bestemt at prisen skulle gå til de to brødrene Kåre Nygård og Svein Ola Nygård, for sitt nitidige arbeid innenfor fjellvandrerlaget og båtforeningen, i tilegg til å kjøre opp skiløyper på vinterstid. Det var med stor applaus de to herrene gikk fram til ordføreren og banksjefen og mottok prisen lørdag. - De gjør en utrolig god jobb med det de gjør, både Kåre og Svein Ola, sa ordfører Erling Bratsberg etter utdelingen.


Pappa til Lasse Nyborg Olsen tok i mot Lavangen kommunes ungdomspris 2012. Her i lag med banksjef Per Olsen (t.h) og ordfører Erling Bratsberg. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Fikk synelige bevis
Både Kåre og Svein Ola fikk hvert sitt fat med Lavangen kommunes våpenskjold, der det sto innskrevet at de to var verdige kulturprisvinnere i 2012. De fikk også tildelt hver sin sjekk fra Sparebank1 Nord Norge avd. Sjøvegan. Også Lavangen kommunes ungdomspris ble delt ut lørdag formiddag. Prisen i år gikk til Lasse Nyborg Olsen for sin uttrettelige innsats for ungdomsbasen og for å skape engasjement blant ungdommene i bygda. Nyborg var dessverre ikke tilstede under prisutdelingen, men hans far tok i mot prisen på vegne av han.