I morgen lørdag 29.august arrangeres det guidet tur til Løksetinden. Det er Kjell Ole Myrvoll som skal være guide opp til 1240 meter høye Løksetinden. 

Selv om  dette er en topptur er det lagt opp til at de aller fleste skal kunne være med å delta. Det er fjellmannen Kjell Ole Myrvoll som er guide.

Myrvoll har gått over 30 ganger til Løksetinden.

– Siden jeg var liten gutt var jeg med min far på fjellet, og siden da har interessen vært til stedet. Jeg går på fjellet både sommer og vinter, og har vært på topper både i inn- og utland, men Løksetinden er den som har betydd aller mest for meg, og er ett av de fineste fjellene jeg har vært på, sier Myrvoll til nettavisen. 


– Absolutt verd turen
Varden på toppen av Løksetinden står på 1237 meter over havet, mens toppen er på 1240 moh.

Selv om det er noen høydemeter som skal bestiges så understreker Myrvoll at tempoet tilpasses slik at alle deltakerne får gå samlet.

– Hele turen vil nok vare i seks til syv timer. Det er uten tvil verd turen når man kommer opp å får sett utsikten. Det sies at når det er ordentlig klarvær skal man kunne se til syv kirkesogn fra toppen. Jeg oppfordrer alle til å være med på turen, spesielt de som har lyst, sier Myrvoll med et smil. 

Startsted for turen blir ovenfor Løksa (parkeringsplass ved veien mot Mjøsundet), og starttid kl. 10.00 lørdag 29.august.