Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
vanninntakbig
Elevene ved teknologifag bygger for tiden ett vanninntak til Rognså vannverk. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Elever fornøyd med arbeid og læring:

Bygger vanninntak

Elevene ved teknologifag ved Sjøvegan videregående skole har stadig nye prosjekter de jobber med. Denne gangen er det Rognså vannverk som trenger ett nytt vanninntak.


Det er fire elever som for tiden jobber med undervannsinstallasjonen til Rognså vannverk i ytterbygda. Ole A. Pedersen er en av elevene. - Det er utrolig spennende og lærerikt og bygge dette. Det er det første og største prosjektet som jeg har vært med på. Jeg har bøyd og valsa rørene som er brukt til å bygge dette. I tilegg har jeg sveiset en god del, sier Ole stolt til nettavisens journalist.


Lettvint og billig
Installasjonen som elevene for tiden bygger, skal senkes ned i et vann, og dermed suge opp vann til vannverket. - Det koster rundt 3500 kroner å bygge denne installasjonen hos oss. Da får elevene også lære en del og vi får bruke den tiden vi trenger, sier avd. leder Viggo Valnes til nettavisen. Flere personer og firmaer har opp igjennom årene kommet til yrkesskolen som det kalles på folkemunne, for å få laget eller reparert gjenstander for en billig penge.På bildet.
Ole A. Pedersen sveiser på den store vanninstallasjonen til Rognså vannverk. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Leveres på nyåret
Ole Pedersen ser mest fram til at vanninntaket kan leveres til vannverket på nyåret. - Vi kommer til å bli ferdig med den til i slutten av januar. Vi er jo 25 elever her nede, og vi har for tiden fire ulike prosjekt som vi jobber med, avslutter Pedersen til nettavisen.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn