På bildet: Ansatt Dan Ivar Ludvigsen (t.v) og daglig leder Tor-Arne
Chruickshank
(t.h) er begge klar for åpningen av byggevaren på onsdag.


Onsdagen "tyvstarter" Sjøvegan byggevare med å åpne sin nye butikk i de tidligere butikklokalene ved Sjøvegan Snekkerifabrikk her i Salangen. - Vi har ikke fått alt på plass enda, men vi føler at vi må åpne litt nå for vi vil ikke miste en del av julesalget, forteller nybakt daglig leder Tor-Arne Chruickshank ovenfor nettavisen. I går møtte han og flere ansatte ved butikken lokalpressen for å fortelle om ny-butikken i Salangen. - Vi skal ha offisiell åpning av butikken rundt påsketider, da vil butikken flomme over av gode tilbud til våre kunder, forteller Chruickshank  ivrig.

Savnet slik butikk
Salangen-samfunnet har savnet et slik butikk som dette. - Vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger fra folk som har vært innom her, og sagt at det er bra at det blir en slik byggevare-butikk her igjen, forteller Chruickshank  med et smil rundt munnen.

Konkurrenter i regionen
Rundt seg i regionen har han tre konkurrenter som driver godt, og som allerede er godt inne på markedet. Men Tor-Arne ser ikke på dette som et problem. Han har overlevelses-strategien klar. - Det er et godt marked i Salangen for dette. Folk kan komme innom for å handle de små tingene, og slipper å dra til nabokommunene for å måtte få tak i ting, forteller Chruickshank. Han og hans ansatte kommer til å legge mye vekt på god service samt det å ha et godt utvalg av varer inne til en hver tid.

Flere arbeidsplasser
Det betyr mye for Salangen kommune sitt vedkommende at det kommer en ny bedrift i bygda. Hele fire nye arbeidsplasser blir til med at byggevaren åpner dørene. Sist Salangen hadde en byggevareforetning var i perioden 1995 til 1997. På den tiden var også en byggevareforetning i Salangen gunstig å ha i en kommune i vekst.

Mer bygging
Tor-Arne har tro på at det kommer til å bli mer bygging i Salangen med en ny byggevarebutikk. - Ja, det tror jeg på. Folk kommer til å handle, og dra hjem og bygge. Vi har jo også noen hytter i Sagvassbotn og noen nye hus her i Salangen som skal opp i løpet av kommende tid, så dette ser lyst ut, avslutter Chruickshank. Butikken åpner dørene på onsdag klokken 10.00.Tekst og foto:

Jon Henrik Larsen