På bildet: Anita Løvhaug (t.v) Hilde Anita Nyland og Mona Skagtun Nyvoll kunne i går ta i mot stjernene.


Etter et tungt arbeid blant mange gode kandidater til "Årets Salangen-stjerne" kunne redaktør Jon Henrik Larsen i går formiddag ta en avgjørelse om hvem som skulle få Salangens gla pris. I år er det fjerde gang nettavisen i samarbeid med Coop Prix på Sjøvegan kan dele ut julestjerne. Etter flere stemmer, og gode begrunnelser falt avgjørelsen på Øvre Salangen Idrettslags idrettsskole. Det er en gruppe mennesker i Øvre Salangen som står bak denne skolen. De som startet det i sin tid var Mona Skagtun og Sveinung Nyvoll. De hadde fått god hjelp fra Kai Adolfsen til å planlegge,og legge opp mulighetene i en idrettsskole. Etterhvert ble det flere dugnadsarbeidere som hadde lyst å være med å arrangere skolen. Hilde Anita Nyland, Stein Roger Pedersen, og Anita Løvhaug kom med på laget.


Et viktig tilbud til alle barn i Salangen
Begrunnelsen for at valget ble idrettsskolen til ØSIL var enkel for redaktøren. De frivillige bak idrettsskolen gjør en kjempe jobb med å tilrettelegge og lage et veldig bra fritids tilbud for barn fra 6 år og oppover i Salangen. Det går igjen i aktivitetene som er variert fra turn, ballaktiviteter, akrobatikk, dans, ski, svømming og ikke minst blå turer. Ongene stortrives på idrettsskolen og det igjen gjør at også foreldrene blir glad og tilfreds. Dette igjen når en stor gruppe mennesker av Salangens befolkning. I går kunne bare de tre damene Anita Løvhaug, Hilde Anita Nyland og Mona Skagtun Nyvoll motta prisen. De to andre herrene glimret med sitt fravær når stjernene skulle deles ut. - Jeg er utrolig overrasket over at det er vi som skal få julestjerne-prisen i år. Det var litt av en overraskelse, sa Hilde Anita Nyland før hun mottok sin julestjerne. Anita Løvhaug ble også overrasket, og trodde nesten ikke det var sant når nettavisen ringte henne for å gi beskjed om at hun ilag med flere var blitt valgt til prisvinnere i år. - Jeg ble litt sjokkert. Jeg hadde aldri trodd vi skulle få prisen, men det er utrolig hyggelig, sier Løvhaug til nettavisen.


Mange gode kandidater
Det kom over 40 stemmer på ulike kandidater til prisen i år. Her er de som ble foreslått. Studiesenteret ved Lars Utstøl, Eliseus Rønhaug for sin innsats for kulturminner i Salangen, Salangen Nærradioforening, Sjøveien Apotek og Liv Løkse. Til neste år er det ny prisutdeling, og nettavisen takker for alle som har bidratt med sitt forslag til årets pris.
Foto: Are Apeland