Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
okerfesteavgiftbig
På bildet: Salangen Menighetsråd med leder Anne Nesje (innerfelt) i spissen øker festeavgiften med 2000 kroner. FOTO: JON HENRIK LARSEN/BYRÅ

Festeavgiften for Salangen kirkegård:

Økes med 200 prosent

Dårlig økonomi i Salangen menighet gjør at det til neste år blir en økning av festeavgiften. Avgiften økes med 2000 kroner.


Salangen kommune har tidligere innvilget en søknad om ekstratilskudd for 2010 til Salangen menighet under forutsetning av at menighetsrådet gjennomgår driften med sikte på å redusere utgifter og øke inntekter i 2011.


Har gjennomgått

Driften av Salangen menighet finansieres av kommunalt tilskudd foruten inntekter fra kollekter og kirkegårdsdrift. Statstilskuddet til kirken er falt bort. Det kommunale tilskuddet går hovedsakelig med til å betale strøm og lønninger. De ansatte er kirkeverge, kirkegårdsarbeider, kirketjener og kantor - alle i deltidsstillinger.
- En av få muligheter for å øke inntektene er å øke festeavgiften for gravplass. Menighetsrådet besluttet derfor i siste møte å øke festeavgiften fra kr 1000 til kr 3000 for 20 år. Vi håper på forståelse hos publikum for dette, sier menighetsrådsleder Anne Nesje til nettavisen.


Si din mening:
Hva synes du om at festeavgiften nå økes ? ( Skriv din mening med navnet ditt i feltet under )

Til nyhetsarkivet
Tips en venn