Utpeking av ”Årets Salangsværing” har gjennom årene hatt stor oppmerksomhet og mange har bidratt med forslag, så også i år der 23 ulike kandidater er foreslått fra over 50 ulike forslagsstillere. De kandidatene som fikk flest stemmer foruten om prisvinneren,  var blant annet Sigurd Bjørstad, Sjøvegan videregående skole med prosjektet "Water for life" og Salangen Fotoklubb.


Kan tildeles til

Tittelen kan tildeles enkeltpersoner, lag/foreninger, organisasjoner som i løpet av siste år har bidratt til at Salangen kommune har fått hederlig omtale ut over kommunens grenser i ulike sammenhenger. Tittelen er først og fremst ment som en æresbevisning. Det ligger derfor lite penger i prisen, men et diplom og desto mer ære i å bli utropt som ”Årets Salangsværing” på Kommunestyrets siste møte i desember av ordføreren i Salangen. Noe som har vært gjord hvert år siden 1986.


På bildet:
Fyrverkerishowene i sentrum av Sjøvegan, siden 1985 har vært helt fantastiske. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Verdige prisvinnere

Klokken 15.35 torsdag ettermiddag, under kommunestyrets julemiddag ble Årets Salangsværing 2010 presentert. I år er det ”Fyrverkerigjengen” som fikk prisen. En av begrunnelsene som er gitt sier det meste: ”Syns Fyrverkerigjengen med Jens Viktor, Morten & co bør få prisen i år. Tenk på hvilken innsats de legger ned hver nyttårsaften for at Salangen skal ha et av de mest fantastiske nyttårsfyrverkeri som kan oppleves. Med over 2000 mennesker i Sjøvegan sentrum fra nær og fjern, og med omtale vidt omkring. Kun glede og positivitet, og et godt eksempel på at Salangen sprenger grenser”


Vært foreslått flere gang

- ”Fyrverkerigjengen” har vært foreslått flere ganger tidligere år, men kanskje fordi de gjør seg gjeldende nettopp på nyttårsaften har de ikke tidligere blitt utpekt til Årets Salangsværing. Derfor er det en desto større glede for meg som ordfører i Salangen å kunne utpeke ”Fyrverkerigjengen” i Salangen som ”Årets Salangsværinger 2010”, for det fantastiske nyttårsfyrverkeriet de hvert år sørger for at finner sted på Sjøvegan med kun positiv og hederlig omtale langt ut over kommunens grenser. Men ikke minst for den glede de bidrar til de mange som finner veien til Sjøvegan på nyttårsaften, sa ordfører Ivar B. Prestbakmo før han delte ut prisen torsdag ettermiddag.


- Svært gledelig
Det var en ydmyk men stolt fyrverkerigjeng som tok i mot prisen. Kun fire av de syv medlemmene i gjengen var tilstede på utdelingen. Børge Lind, Kjetil Hognestad og nestoren selv, Jens Viktor Steinsund, var forhindret fra å komme på tildelingen.  - Dette er utrolig stort. Og det er veldig artig at akkurat vi får prisen i år. Det betyr mye også for fortsettelsen, som en ren inspirasjon, sier fyrverkerimedlem Morten Andersen til nettavisen.