Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Du er her: Hjem > Politikk > Valg-2007 > Artikkel

Skoledebatt-2007
TØFFE-Sandra !
I går ble det avholdt skoledebatt på Indre Troms videregående skole, skolested Sjøvegan. En av de ferskeste på politikerbenken var Sandra Borch (bildet) fra Senterpartiet i Lavangen kommune. Hun utmerket seg sterkt på sin første skoledebatt.
Jon Henrik Larsen
fredag 31. august 2007, 09:37
Oppdatert 09:45


På bildet: Sandra Borch holdt sin første skoledebatt i går, og fikk skryt av ordførerkandidat for Salangen Senterparti, Ivar B. Prestbakmo.


I dag fredag er det skolevalg ved den videregående skolen på Sjøvegan, og i går møttes syv politikere til valgkampdebatt. Kantina på skolen var fylt av ungdommer som lyttet ivrig til politikerne. Oppskriften for å nå fram til ungdommen er som regel å bruke ett rått språkbruk. For ikke alle elevene på alderen mellom 15 til 20 år er like interessert i politikken, men lytter mest for å se om det blir "show" av debatten. Ulike temaer ble tatt opp på debatten. Spesielt var det nasjonale prøver, fjerning av eksamen og lærerevaluering som var de sterkeste temaene.


Første gang
Ikke alle ungdommene i salen visste om at det satt en spent og litt nervøs politiker for Senterpartiet på politikerbenken i går. For Sandra Borch fra Lavangen var det første gang å være med på en skoledebatt. Men den unge jenta klarte å holde tritt med de andre ungdomskandidatene for de andre partiene. Hun gjennomførte saklige innlegg, og fulgte nøye med på det som ble sagt fra de andre debattantene.- Jeg var veldig nervøs, men jeg fikk god hjelp av partikollega Mariell Apeland før denne debatten. Vi satt hele natta og pugget på programmet og "grillet" hverandre på politiske spørsmål, forteller Sandra Borch ovenfor nettavisen. Hun understreker at politikk er svært interessant, og at hun fattet interesse for dette feltet sist det var skoledebatt ved Sjøvegan videregående. Og at Sandra har klare ambisjoner med sine politiske karriere, det er sikkert. - Jeg kan tenke meg og stille som ordførerkandidat i Lavangen om noen år, ler hun før hun haster videre til neste skoledebatt som ble avholdt på Bardufoss videregående i går.På bildet: Tina Haagensen (t.v) og Mari Hansen (t.h) syntes det var en god skoledebatt i går. Bare de hadde fått flere svar.


Elevene i salen under debatten fikk også sjanse til å stille spørsmål til politikerne. Mange benyttet sjansen. - Jeg føler at vi ikke fikk svar på det vi spurte de om, sier Tina Haagensen. Hun forteller at hun er mest opptatt av distriktspolitikk og skolepolitikk. For henne var Senterpartiet og Høyre de beste partiene under debatten. Men Mari Hansen var mest interessert i ungdomspolitikk og distriktspolitikk. - Jeg føler at jeg fikk svar på det jeg lurte på av Høyre. Men jeg synes det er utrolig bra at vi får denne debatten, for det er svært interessant, understreker Hansen ovenfor nettavisen.
Alle foto: Jon Henrik LarsenForrige artikkel:


Neste artikkel: