Odd Jarle Hanssen er en norsk countrysanger og komponist fra Mosjøen. Han vokste opp i et hjem der countrymusikken ljomet fra stereoanlegget. Han begynte å synge i tenårene og ble oppdaget på en lokal talentkonkurranse i 1985. Samme år debuterte han som plateartist. Etter å ha fullført politiskolen i Oslo ble Hansen politimann i Mosjøen, men han fortsatte å synge og lage plater på fritiden.


Politiuniformen på hylla
Etter elleve år som politimann bestemte han seg for å satse på en karriere som countryartist på heltid. OJ Hanssen har spilt inn en rekke plater, både i Norge og ikke minst i countryhovedstaden Nashville. Han har mottatt tre europeiske countrypriser. Torsdag kveld var han på besøk på Salangen bo- og eldresenter med sin konsert. Mannen fra Mosjøen har virkelig en rikholdig låtkatalog. Konserten torsdag kveld var gratis som et tilbud fra Røde Kors Salangen og Den Kulturelle Spaserstokken.

oddjarlesabe-big2.jpg
Ingen tvil at mannen fra Mosjøen kan sjarmere både de eldre og de unge på sine konserter. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Skapte tydelig inntrykk
Hanssen hadde mange kjente sanger han fremførte for både beboere og tilreisende til sykehjemmet. Han fremførte også blant annet sin egenskrevne melodi "Heimbyens lys". Helt på tampen av konserten ble det litt julemusikk med "Nordnorsk julesalme". - Dere får være med på øvingen av julesanger, siden vi kanskje er litt tidlig ute med slike sanger enda, sa Odd Jarle med et glimt i øyet til publikum som satt lydhøre. Han hadde de over 70 tilskuerne i sin hule hånd hele veien, og ble takket av Røde Kors Salangen for at han tok turen og holdt en slik konsert. Han ønsker og komme tilbake til Salangen ved en senere anledning for å glede enda flere mennesker, kanskje med en konsert på Salangen kulturhus. Hele konserten ble avsluttet med Odd Jarles egen versjon av Louis Armstrongs "What a wonderfull world". 

Se videosnutt fra konserten under: