Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Du er her: Hjem > Politikk > Valg-2007 > Artikkel

Disse skal styre Salangen !
I går var det første og konstituerende kommunestyremøtet i Salangen. Et nytt kommunestyre består av representanter fra Senterpartiet, SV, Høyre og Arbeiderpartiet.
Jon Henrik Larsen
lørdag 6. oktober 2007, 03:34
Oppdatert 17:45


På bildet: Arbeiderpartiets gruppeleder, Eigil Rinstad ønsker at fylkesmannen i Troms skal vurdere om det er for liten kvinneandel i det nyvalgte formannskapet i Salangen.


Nitten glade og smilende kommunestyrerepresentanter kunne møtte opp på sitt første kommunestyremøte i går her i Salangen, etter valget som ble gjennomført den 10.september i år. Det første møtet for de folkevalgte i går ble ren plankekjøring. Ivar B. Prestbakmo ble valgt til ordfører mens Gry Hege Rogsaa ble valgt til varaordfører for de fire kommende årene. Til tross for nyvalgte, ønsket Arbeiderpartiets gruppeleder Eigil Rinstad at det skulle foretas en legalitetskontroll i forbindelse med valg av det nye formannskapet i Salangen kommune. Hvis man skulle fulgt valgresultatet slavisk i Salangen, så ville Senterpartiet fått tre plasser i formannskapet.


Valgte samarbeid
Men partiet valgte å inngå et samarbeid med SV og Høyre i Salangen. Ut i fra dette samarbeidet fikk Senterpartiet to representanter i formannskapet, mens SV og Høyre fikk en representant hver, på lik linje som Arbeiderpartiet. Det vil komme til å bli fire menn i formannskapet, og en kvinne. Ettersom dette resultatet framkom i går, mente Arbeiderpartiet Egil Rinstad at man hadde satt likestillingsloven tilside.


På bildet:
Ordfører Ivar B. Prestbakmo var selv fornøyd, og litt sliten etter det første kommunestyremøtet i Salangen i perioden 2007 til 2011.La fram krav
Dermed ble det framlagt et krav fra Arbeiderpartiet at denne saken skal sendes til fylkesmannen i Troms for legalitetskontroll. Fram til at et eventuelt svar vil komme derfra, er det følgende representanter i formannskapet i Salangen: Ivar B. Prestbakmo (ordfører, SP), Gry Hege Rognsaa (varaordfører SP), Kjell Rune Marthinsen (Høyre), Frode Hansen (SV) og Gunnar Sæbø (Ap).


Nye og ferske ledere
For enkelte folkevalgte venter det en spennende hverdag nå som konstitueringen er gjort. Miriam Jensen Bekkeli skal være leder i levekårsutvalget, mens partikamerat Ketil Løvhaug skal styre ressursutvalget. Det nye kontrollutvalget i Salangen skal styres av opposisjonen. Her er det Arbeiderpartiets Eigil Rinstad som ble valgt til leder.

Her er det nye kommunestyret i Salangen:

Arbeiderpartiet:
1.Gunnar Sæbø
2. Åshild M.Bendiktsen
3. Eigil Rinstad
4.Sylvi Berg Isaksen
5.Hilde Anita Nyland
6.Stein Roger Pedersen


Sosialistisk venstreparti:
1. Frode Hansen


Høyre:
1. Kjell Rune Martinsen


Senterpartiet:
1.Ivar B. Prestbakmo
2.Gry Hege Rognsaa
3. Mariell Apeland
4. Tore Uthaug
5. Ketil Løvhaug
6. Miriam Jensen Bekkeli
7.Lars Johan Hellefossmo
8.Gry Paulsen
9.Jimmy Treland
10. Kurt Jan Kvernmo
11.Lisbeth Bjørnsen


Alle foto: Jon Henrik LarsenForrige artikkel:


Neste artikkel: