I forbindelse med auksjonen som finner sted i Skien den 18.oktober, er det et stort engasjement med rundt 150 kunstnere med forskjellige kunstneriske uttrykk. - Da kunstneren Vibeke Lillefjær tok initiativet til auksjonen, var det noe som engasjerte meg veldig og jeg var en av de første som meldte meg for å delta. Mitt bidrag er et acrylmaleri som heter "Luft og vann", et bilde som speiler noe vi alle er avhengi av, et bilde som jeg også hadde stilt ut her på Sjøvegan under Millionfisken nå i sommer. Denne storstilte auksjonen som skal være, er et fantastisk foretak, og det som kommer inn på auksjonen skal gå til å hjelpe flyktningene i landene rundt Syria, som Tyrkia, Jordan, Libanon, Irak og Egypt i regi av Flyktningehjelpen, sier maleren Ellinor Liljedal til nettavisen.


Opprinnelig Senjaværing
Kunstneren Ellinor Liljedal kommer opprinnelig fra Torsken på Senja, men har bodd det meste av sitt voksne liv i Salangen. - Kreativitet har alltid vært min følgesvenn, med tegning, søm og håndarbeidsteknikker. Men etter Kunstskolen på Andenes ble det at maleri fikk sitt igjennombrudd. Nå går min tid til maleri, tegning, grafikk, fotokunst og digital kunst. Jeg føler en dragning mot primitiv kunst, helleristninger, hulemalerier, aborginierkunst og i uttrykkene mine er jeg opptatt av hvem er vi, hvor kommer vi fra og hvor går vi hen og ser på mine bilder som bruddstykker. Hvert bilde forteller en bit av en historie, sier Liljedal engasjert til nettavisen.


Viktig og bidra
Lilljedal er opptatt av rettferdighet og støtte mennesker i nød. - Akkurat nå håper jeg på at mitt bidrag til Flyktningehjelpen blir godt honorert igjennom auksjonen, så det kan gi ei god hjelp til trengende mennesker i en vanskelig situasjon, noe jeg mener det er viktig og arbeide for, avslutter kunstneren Liljedal.