Midtre Hålogaland friluftsråd ønsker nå i førjulstiden å spre motivasjon og inspirasjon for å få folk til å være mer aktive. De gjør dette for å nå ut til de i deres region og være ett pådrag for at folk skal kunne ha muligheten til å få bedre helse mot juletiden og mørketiden. 

De ønsker å få folk ut og i bevegelse, slik at man kan gå mørketiden i møte med bedre mental og fysisk helse. Det siste året har ikke bydd på like mye aktivitet slik som før, og de ser behovet folk i kommunenene har for å kunne tilfredstille behovet de har for bevegelse i hverdagen.

Derfor har de laget "Julejakten" for at folk skal bli motiverte til å gå en tur om dagen. Alt sammen gjennomføres digitalt så det eneste man trenger er appen "Telltur" for å kunne delta. Dette er noe de er sikre på at er en god ide, i forhold til de passive julekalenderne som ikke oppfordrer til en tur ut i naturen. 

Kalenderen vil komme ut med 24 ulike turmål. Det er enkle turmål og de er ikke lengre enn 2 km hver vei. Dette gjør de for at det skal være enkelt til tross for mørketiden og snø.