backto60sbig4.jpg
Tord Marthinsen fremførte "Apache" av The Shadows helt i starten av konserten. FOTO: JON HENRIK LARSEN.


Det var duket for en festkveld i Salangen kulturhus med fullsatt sal lørdag, da viseklubben Baluba og sangkoret Vårkvad hadde slått seg sammen for å se tilbake på de glade og blomsterrike 1960- årene. Og det ble litt av et tilbakeblikk! Jimmy Treland hadde laget en presentasjon som ble brukt i mellom sangene som fortalte om hendelser som hadde skjedd i de ulike 60-årene, både internasjonalt, nasjonalt og sist men ikke minst lokalt. Konferansier var ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo som hadde kledd seg ut i stilriktige klær fra 60-tallet. Alt ble sydd sammen på en utrolig flott måte, som bare gode krefter i Salangen kan gjøre. 

backto60sbig2.jpg
Sangkoret Vårkvad hadde ikledd seg klær som seg hør og bør fra 1960-tallet. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Viseklubb i 60-tallet
Det ble imponerende fremførelser fra scenen. Showet startet med at Tord Marthinsen spilte gruppa "The Shadows" mest kjente sang, "Apache", på en utrolig flott måte. Så kom Inger Strand, Katrine Mari Nordgård og Tonje Utmo med fremførelsen av "Sound of silence" som Simon and Garfunkel hadde i sin tid. Deretter kom kjente og kjære slagere som perler på en snor fra viseklubben Baluba. Siv Aspelund Blix hadde en fantastisk fremførelse av Patsy Clines kjente sang "Crazy". En sang som satt rett i hjerterota til publikum i salen. Et annet medlem av Baluba, Nils Arne Sjøseth hadde laget sin helt spesielle tolkning av Alf Prøysen sin vise "Tango for TV". Sangprestasjonene fra scenen imponerte publikummet.

backto60sbig3.jpg
Ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo var konferansier for konserten. FOTO: JON HENRIK LARSEN.


Sangkor fra en ny side
Også sangkoret Vårkvad hadde øvd inn flere fremførelser fra 1960-tallet. Blant annet "A whiter shade of pale", "Yellow Submarine" og mange flere. At koret har en dirigent med flere talenter skulle også komme tydelig til kjenne da Tor Sigurd Larsen fremførte sangene "My way" av Frank Sinatra og "Bad moon rising" av Creedence Clearwater Revival. Hele kvelden ble avsluttet med en felles fremførelse fra begge aktørene på scenen med  "Hey Jude" som var en kjent Beatles- låt fra 60-tallet. 


Se videoklipp fra konserten under:

Problemer med å spille av video?
  Via Google Chrome:
- Høyreklikk på videoen, deretter velg "Last inn rammen på nytt". 

  Via Mozilla Firefox:
- Høyreklikk på videoen, deretter velg "Denne rammen", og deretter "Oppdater ramme"