På bildet: Det var ikke bare kirken som ble markert. Også sogneprest
i Salangen, Christian Andersen har vært prest i bygda i 25 år nå.


Det var en flott markering av Salangen kirkes 25 års jubileum igår ettermiddag. Den spesielle lysmessen i kirken med konfirmanter og foreldre var spesiell. Kirken var fullsatt ved dette jubileumet. Noe den også var når kirken ble innviet for 25 år tilbake. Under familiegudstjenesten i kirken var det også rom for hilsninger til jubilanten. Johanne Tollefsen fortalte om hvordan oppbyggingen av kirken hadde skjedd. Publikum fikk vite historien i nøye detaljer av Tollefsen. Også prost i Indre Troms Prosti, Hans Erik Haug var også på besøk ved dette jubileumet. Noen han også var når kirken fylte 20 år for fem år tilbake.


Fest med kaffe og kaker
Etter lysmessen i kirken bar det av gårde til Sjøvegan videregående skole der det var kaffe, kaker og koselig samvær. Også her ble det tid til hilsninger til jubilanten av de oppmøtte. Også sogneprest Christian Andersen og hans frue Anna Andersen ble hyllet. De har nå vært prestefamilien i Salangen i 25 år. Andersen fortalte om hvordan hans første møte hadde vært med Salangen. - Vi ble møtt med en slik varme, og glede at det var deilig å komme hit, sa sogneprest Christian Andersen i en tale. Når de kom til Salangen var ikke prestegården ferdig oppusset, så de hadde dermed ikke takly. Men daværende leder for menighetsrådet Ester Masterbakk inviterte prestefamilien opp til seg på Masterbakken for å bo mens prestegården ble restaurert ferdig. Her bodde de en uke før de flyttet inn i prestegården på Sjøvegan.
Du kan se mer, og se intervjuer fra markeringen i kommende utgave av videonyhetene "Siste nytt"På bildet: Årets kull av konfirmanter sto for
tenningen av lys under lysmessen i
kirken i går ettermiddag.
Foto: Jon Henrik Larsen

 

 

 

På bildet:
Sangkoret Vårkvad fremførte flere sanger i
kirken i går ettermiddag.
Foto: Jon Henrik Larsen