Det var godt oppmøte til tross for at kulden krøp inn under alt av ytterklær. Det viste bare hvor målrettet alle er, og hvor stor tro vi har på fremtida vår her i Salangen. Innbyggerne i kommunen, sloss sammen om å bevare skolen for våre barn. Denne gangen ble det markert ved å tenne varder ved alle videregående skoler i Troms.


Samlet
Det var Utdanningsforbundet som stod bak tiltaket med vardebrenning ved skolene. Tidligere oppfordret de alle som kunne krype og gå til å komme å delta på dette arrangementet som vedrører oss alle. - Det er våre barns fremtid vi sloss for, sa Liss Marit Jensen til nettavisa for noen dager siden. Det var mye stemning i går rundt arrangementet, med nydelig sang av blant annet Trine Dahlberg Torgersen, frostrøyk på Sagfjorden, og engasjementet i menneskene som var samlet. - Vi håper med dette å få påvirket politikerene, sier Liss Marit til nettavisen.

envardeforframtidenbig2.jpg
På grunn av den sterke kulden mandag formiddag måtte deler av aksjonen trekkes inn i verkstedlokalene til skolen. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Fylkeshuset
I dag tirsdag, reiser det mange elever fra Sjøvegan videregående skole for å markere seg utenfor fylkeshuset i Tromsø. Dette er en appell til møtet som starter, hvor fylkesrådet skal ta opp nedleggelser og kutt i videregåene skoler i Troms. Alle som har mulighet er oppfordret til å møte opp også utenfor fylkeshuset i Tromsø.  - Vi har ikke vunnet enda, og det er kjempeviktig at vi fortsatt har fokus, sier Liss-Marit Jensen i Utdanningsforbundet.

Klikk på bildet for å se videoinnslag: