Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Får ny avfallsoperatør

Salangen kommune får ny avfallsoperatør fra 1.januar 2010. - Vi har hatt en anbudsrunde, og firmaet Retura HRS har fått avtalen, sier teknisk sjef, Tore Ratkje (bildet).


Tidligere i år gikk Salangen kommune ut og søkte etter anbud på avfallsoperatører, for de tre kommende årene. Nå har kommunen vurdert nøye anbudene som kom inn. - Vi fikk inn tre anbud fra avfallsselskaper. Disse var Senja Avfallsselskap, Perpetuum og Retura HRS, forteller teknisk sjef i Salangen kommune, Tore Ratkje til nettavisen.


Politikerne avgjorde
I siste formannskapsmøte ble det vedtatt at man ønsker å gå inn for anbudet fra firmaet Retura HRS i Narvik. Dette avfallsfirmaet har i dag ansvaret for renovasjon i både Lavangen og Ibestad kommuner. - De la inn det beste anbudet på 2,2.millioner kroner. Vi ser fram til et godt samarbeid med dem i framtiden, sier Ratkje fornøyd.


Grovavfallet
Det er Perpetuum som har hatt ansvaret for avfall og slamtømming i Salangen de siste årene. De har i dag også et grovavfallsmottak på Salangsverket. Fra og med nyttår vil mottaket her være kun for næringslivskunder. - De kommer til å ha det mottaket for næringslivet. Det vil si at innbyggere i Salangen som har grovavfall tilknyttet husholdning i dag, må kjøre til mottaket i Lavangen for å tømme dette på nyåret, sier Ratkje.


Sparer penger
Kommunen sparer rundt 200.000 kroner pr. år på avtalen de nå inngår med Retura HRS, i forhold til de andre anbudstilbudene. Avtallen er tegnet for tre år, med mulighet for forlengelse inntil ett år til.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn