Det har siden desember måned pågått en avstemning blant fem kandidater i Norge som jobber innenfor politiet. Hans Roar Rasmussen fra Salangen var en av de nominerte kandidatene til Politiforums Ærespris. Rasmussen var nominert på grunn av sin innsats over mange år for å komme til bunns i drapssaken her i Salangen, som skjedde i 1998. Da den 59 år gamle Marie-Louise Bendiktsen ble funnet voldtatt og drept i sitt nedbrente hus, ble lensmannsførstebetjent Rasmussen satt på saken. Det ble en svært krevende etterforskning. I dag er saken avsluttet og en mann er dømt til 17 års fengsel for ugjerningen. På Politiforums nettsider står det: «Uten den formidable innsatsen som Rasmussen, først som lensmannsførstebetjent og senere som lensmann i Salangen har lagt ned, er jeg ganske sikker på at saken aldri har funnet sin oppklaring», skrives det i nominasjonen. I desember ble Rasmussen også tildelt Salangen kommunes hederpris "Årets salangsværing".

hansroar-fallskjerm.jpg
Tidligere lensmann i Salangen, Hans Roar Rasmussen er tildelt Politiforums ærespris. Dette bildet er tatt under en hendelse på Elvenes leir i Øvre Salangen i juli 2014. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN.


- Svært gledelig
Nyheten om at prisen gikk til Rasmussen blir mottatt med stor glede, først og fremst hos prisvinneren selv, men også i hans familie som har støttet han i tykt og tynt i alle år. - Jeg er beæret for prisen, og takknemlig for alle som har bidratt i saken, og ikke minst alle de som har stemt på meg, sier Hans Roar Rasmussen til nettavisen onsdag formiddag. Vi kommer tilbake med mer...!