På bildet: Mange mennesker hadde funnet veien til Salangsverket og 
lørdagens fakkelvandring i blant de gamle ruinene.

 


Det er blitt en tradisjon at folk samles på vandringen som arrangeres like før adventstiden tar til for fullt hvert år. I år hadde mange møtt opp ved Lilleverket kafe i går på lørdagskvelden. Det var ikke så kaldt som mange hadde fryktet det skulle bli. Når graderstokken holdt seg på et mildt stadie ble det derimot flere mennesker. Rundt 100 mennesker hadde møtt opp.Varm gløgg
Vandringen gikk fra kafeen nede ved Ford-verkstedet og opp til Teisteberget sin klippe. Her ble det servert varm gløgg. Mens man nytet gløggen spilte Salangen Musikkforening nydelige julesanger. Fakkelvandringen ble av folk karakterisert som spesielt, og med egen sjarm over seg.


TV-reportasje
I år under vandringen dukket Arild Moe (bildet) fra NRK Troms og Finnmark opp med kamera og mikrofon. Han var tilstede under vandringen for å lage en reportasje som skal sendes i NRK1- programmet "Norge rundt". - Jeg har tenkt på dette lenge om å lage en reportasje her, og nå gjør jeg det, forteller Moe ovenfor nettavisen. Han håper på at reportasjen han har laget vil bli sendt i førstkommende fredagsutgave av "Norge rundt". 

Tilstede på fakkelvandringen:

      Jon Henrik Larsen
        (tekst og foto)