Tor Meyer har flere ganger tidligere besøkt sykehjemmet på Ibestad. Under pandemien har det vært strengt og han har ikke fått mulighet til å dra, men denne uken var han tilbake.

Tirsdag og onsdag denne uken fikk beboerne på sykehjemmet på Ibestad musikalsk besøk av Tor Meyer og Liv-Sølvi Forsaa.

De to har i flere år spilt musikk sammen. Rett før jul var de på julebordet til sykehjemmet og spilte julemusikk, men dette er første ordentlig besøket.

– Vi spiller en del dansemusikk og gamle slagere, sier Meyer som forteller at det går i gamle gode melodier som beboerne vokste opp med. Blant annet «Drømmen om Elin», «Lang, langt mot nord» og «Der roser aldri dør».

Ibestad_sykehjem_tor_meyer_3.png
Meyer kunne fortelle at noen av beboerne til og med fant frem dansefoten sin mens de spilte. FOTO: IBESTAD SYKEHJEM

Ifølge Meyer storkoste beboerne seg mens de sang med, klappet og danset. – På en av avdelingen danset de og bevegde seg så de nesten dro med seg både kopper og kar, sier Meyer mens han flirer.

Mellom sangene ble det fortalt litt vitser. I tillegg fortalte beboerne selv gode historier. Blant annet var det en som fortalte om sine dager på ishavet i Antarktis.

I mange år har Meyer holdt på med musikk og i hovedsak på trekkspill, men er stødig også på keyboard.

Ibestad_sykehjem_tor_meyer_4.png
Tor Meyer på trekkspill og Liv-Sølvi Forsaa på gitar, i tillegg er begge på vokal. FOTO: IBESTAD SYKEHJEM

Egentlig er 70-åringen pensjonist, men har siden han gikk av i 2016 har han jobbet på ferge og nå på ringnotbåten M/S Frantsen Junior som stuert.

– Når man er frisk så er alder bare et tall. Ellers er jeg frisk i hodet og da er det bare bra at man er i arbeid, sier Meyer som mener han trives både på land og på havet.