Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
teoriovelsebig
På bildet: Politiførstebetjent Hans Roar Rasmussen gav ulike råd til mannskapene i Sivilforsvaret. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Sivilforsvaret i Ibestad og Salangen:

Fikk politi- veiledning

Sivilforsvaret for Salangen og Ibestad har hatt en to- dagers øvelse på Sjøvegan, med øvelse og teori. I går fikk de veiledning av politiet i forhold til trafikkdirigering på et skadested.


Det var politiførstebetjent ved Salangen lensmannskontor, Hans Roar Rasmussen som besøkte øvelsen til Sivilforsvaret for å orientere litt om trafikkdirigering på et skadested, og annen viktig relevant informasjon. - De viktigste rådene dere bør ta med dere når dere er i en situasjon der dere skal dirigere eller stoppe trafikk er at dere tar ansvar, og er bestemt. Sist men ikke minst vis ryddighet i tjenesten, sa Rasmussen til det svært lyttende mannskapene fra Sivilforsvaret.


Viktig og oppsummere
For flere av deltakerne var dette med oppsummering etter en hendelse eller ulykke viktig. Det og kunne få pratet ut om det som har skjedd, kan være svært godt i mange situasjoner. Også håndtering av media på et skadested, orienterte Rasmussen om. - Pressen er en viktig samfunnsaktør også. Det er viktig at også de får informasjon på et skadested, sa Rasmussen. For svært mange av mannskapene til Sivilforsvaret er det å håndtere media helt nytt, derfor var det godt at det ble gitt litt ekstra informasjon om dette på den teoretiske delen av øvelsen i går.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn