Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Film om "Landsbyen"

Elevene i komiteen bak prosjektet ”Landsbyen” skal til neste år dra til Kambodsja for å lage en dokumentarfilm om prosjektets fremgang.


Før sommerferien sendte komiteen bak prosjektet "Landsbyen" en søknad til Troms fylkeskommune om støtte til en tur til Kambodsja, der de blant annet skal lage dokumentarfilm om selve prosjektet "Landsbyen". Nå har fylkeskommunen gitt svar på søknaden, og det har foregått dialoger med komiteen via mail.


God dekning
Hittil har prosjektet fått inn 50% av beløpet som er nevnt i søknaden. Elevene, og lærere, venter spente på turen. - Vi satser på at det blir bra, forteller Simon Sæbø, elevrepresentant for landsby prosjektet.


Trenger gode forhold
Elevene som skal dra til Kambodsja trenger et godt klima under oppholdet. Nå mens det er vintertid i Norge er det derimot tørketid i Kambodsja. Komiteen har bestemt at et tidspunkt til neste år er mer passende for både elevene og kamerautstyret som skal brukes til dokumentarfilmen.


God opplevelse
Oppholdet i Kambodsja skal vare i to uker, og det er ikke bare dokumentarfilm som elevene skal sysle med. De skal også hjelpe til med vannfiltrene, som er selve hjertet av prosjektet "Landsbyen". Komiteen håper at turen vil gi de andre elevene på skolen inspirasjon til å fortsette arbeidet med vannfilterne og byen.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn