Området utenfor inngangspartiet til Maxi Miljø AS blir som vanlig brukt som et samlingspunkt for mye flott en kan tenke seg å ha i hagen. Morten Andersen ved Maxi Miljø forklarer til nettavisen at sommeren ofte markerer starten på en del oppussingsprosjekter, så mange kunder kommer innom for å få det de trenger, men en favoritt blant kundene er de unike dyrefigurene, som de nå har et enda større utvalg av. – Vi har fått en jervefigur her som jeg synes er veldig tøff, men en ny og unik figur vi har fått inn må være flamingo. Det var en type jeg ikke tenkte ville gå så fort av, men som trakk mye oppmerksomhet fra noen kunder, sier Andersen og ler.

*saken fortsetter under bildet*

sommerhandelen_i_salangen_MAXI_INGRESS2.jpg
Morten Andersen ved Maxi plukket jerven ut som sin favoritt. – Den er bra tøff og er i sann størrelse, sier Andersen.
 

Praktisk og oppladbar
På Felleskjøpet har de erfart at kundene begynner å tenke grønt og miljøvennlig med oppladbar utstyr. Alt i fra motorsag til gressklippere har de oppladbare varianter av, og daglig leder, Lars Kai Nordmo sier de er praktisk i drift. – Mange kjøper ekstra batteri til bruk, sånn at man kan lade et batteri mens den andre er i drift, sier Nordmo. Edvin Sørensen ved Felleskjøpet forteller videre at batteriene er universale og har en levetid på cirka 45 minutter. – Har man to kan man bruke den ene opp, sette den andre på lading i en time, og ta en naturlig pause det ene kvareret man venter på batteri nummer 2, sier Sørensen, og bemerker de har flere typer batterier i forskjellige størrelser. – Jo større dem er, jo lengre kan de brukes før de må lades på nytt, avslutter han.


sommerhandelen_i_salangen_FELLESKJOPET_BIG.jpg
De oppladbare gressklipperne er enkel å bruke, og sparer en del drivstoffutgifter over lang tid. FOTO: ALEKSANDER WALØR

sommerhandelen_i_salangen_FELLESKJOPET_INGRESS.jpg
De batteridrevne motorsagene veier svært lite, og er enkel å ta med seg sammen med et par ekstra batterier. Edvin Sørensen står parat for å finne fram det kundene vil ha. FOTO: ALEKSANDER WALØR