På bildet: "På fylla igjen" heter sangen som de to kompisene Jonas
(t.v) og Robin (t.h) har laget for å vinne 10 bærbare pc'er til skolen.


De to guttene er frontfigurer for Salangen skole i den store sangkonkurransen "HitComet" som Telenor lanserer for alle ungdomsskoler i hele Norge nå for øyeblikket i forbindelse med bedriftens 150 års jubileum. HitComet utfordrer elevene til å starte et virtuelt band og delta i Telenors "HITcomet of the Year"-konkurranse. Underveis i jobbingen med bandet må elevene ta stilling til IKT-relaterte dilemmaer og får direkte respons på de valgene de har gjort. Slik lærer de noe om fornuftig IKT-bruk. Dette er et av de store målene Telenor vil oppnå under markeringen av sitt jubileum. Vinner-skolen av konkurransen får 10 helt nye bærbare pc'er fra Telenor.


En femte plass
For øyeblikket ligger de to guttene på 5.plass på landsbasis på listen over hvem som kan vinne. Folk kan gå inn på www.hitcomet.no og stemme fram den de synes er den beste sangen, og dermed gi gruppa/skolen poeng. - Vi oppfordrer alle i Salangen og utenfor Salangen til å gi oss stemme på "voten", sier Robin Hauglid. Han understreker at dette handler om Salangens ære, for at Finnsnes har gått forbi Salangen i konkurransen. - Det skal bare ikke gå ann, de skal ikke få vinne over oss, og alle som bor i Salangen er enig med oss der, sier de to guttene i kor.

Mobilsering 
Alle foreldrene til elever på Salangen skole har vært inne og stemt, men gruppa "RoJo" trenger flere stemmer, og det fort. I dag har guttene 870320 poeng i konkurransen. Det går rykter "på bygda" om en felles mobilsering på alle datamaskiner i kommunen. - Vi har hørt at de som har kveldskurs nede på Senter for EDB og Kunnskap har vært inne og stemt på oss, og i morra får vi flere stemmer der, tror jeg sier Jonas Vadstein. Fristen for å stemme går ut den 15.november. Da trekker Telenor ut en vinner-skole som får pc'ene. Her kan du klikke dersom du ønsker å stemme på gruppa fra Salangen !Tekst og foto:

Jon Henrik Larsen