Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Du er her: Hjem > Politikk > Valg-2007 > Artikkel

Kommunevalget-2007
"Forlover" seg med Senterpartiet
Senterpartiet ble den store vinneren i årets kommunevalg i Salangen. I ettertid av valgnatten har forhandlinger foregått mellom vinnerpartiet, og to av de andre partiene. Og i dag ble det klart. Sosialistisk Venstreparti og Høyre i Salangen inngår et valgteknisk samarbeid med Senterpartiet.
Jon Henrik Larsen
fredag 28. september 2007, 16:53
Oppdatert lørdag 29. september 2007, 01:28


På bildet: Ordfører i de kommende fire år, Ivar B. Prestbakmo har inngått valgteknisk samarbeid med SV og Høyre.


Salangen Senterparti og Ivar B Prestbakmo, Salangen SV ved Frode Hansen og Salangen Høyre ved Kjell Rune Martinsen inngikk i går torsdag, en avtale om valgteknisk samarbeid ved konstitueringa av kommunestyret i Salangen for perioden 2007 - 2011. Avtalen mellom SP, Høyre og SV i Salangen innebærer at Senterpartiet får to medlemmer i formannskapet, SV en og Høyre en medlem i formannskapet, av totalt 5 medlemmer i fomannskapet.


Arbeiderpartiet representert
Arbeiderpartiet vil likevell få en representant. Dette vil være Gunnar Sæbø. Til ordfører velges Ivar B Prestbakmo (SP) og til varaordfører velges Gry Hege Rognsaa (SP). Høyres medlem blir Kjell Rune Marthinsen og SV`s medlem blir Frode Hansen. Dette innebærer at både SV og Høyre sikres representant i formannskapet, noe de ikke ville fått uten samarbeid med Senterpartiet, siden partiet fikk flest stemmer ved valget.


Inn i levekårsutvalget
Avtalen innebærer også at Senterpartiet får fire meldemmer og SV en medlem i Levekårsutvalget av totalt 7 medlemmer. Senterpartiet får 1. varamedlem, Høyre 2. varamedlem øvrige varamedlemmer går til Senterpartiet. Avtalen innebærer at Senterpartiet får fire medlemmer og Høyre en medlem i Ressursutvalget av totalt 7 medlemmer. SV får 1. varamedlem øvrige varamedlemmer går til Senterpartiet. Dette innebærer at Høyre og SV sikres en medlem i henholdsvis Ressursutvalg og Levekårsutvalg, noe de ikke ville fått uten samarbeid med Senterpartiet. Det samme er tilfelle i forhold til varamedlemmer.


Enda ikke klare
Valg til formannskap, Levekårsutvalg og Ressursutvalg gjøres ved såkalt forholdstallsvalg. Den endelige fordelingen av personene, samt leder og nestleder i utvalgene er ikke avgjordt. Resterende plasser: formannskap 1 og to i hver av utvalgene (Levekår og Ressurs) vil tilfalle Arbeiderpartiet. Uten et valgteknisk samarbeid mellom SP, SV og H ville AP fått 2 i formannskapet, mens antallet utvalgsmedlemmer ville blitt det samme. Samarbeidet mellom SP, SV og Høyre sikrer mulighet for politisk innflytelse i formannskap, Levekårsutvalg og Ressursutvalg for alle partiene i Salangen i de fire kommende årene.


- Veldig positivt
Arbeiderpartiets ordførerkandidat, Gunnar Sæbø (bildet) er positiv til samarbeidet som er inngått mellom Senterpartiet, SV og Høyre. - Dette er veldig positivt. Dette er noe vi visste om kom til å skje. Ett alternativ for oss hadde vært å gått inn i et samarbeid med SV. Noe som ikke ville ført noen vei for oss, sier Sæbø. Han er klar i sin sak om at det ikke er knyttet noe som helst politisk dramatikk til samarbeidet som er inngått. - Det fine nå er at alle partiene er sikret plass i formannskapet. Alle partiene er med, og ingen har flertall, sier Sæbø. Han avslutter med å si at dette er positivt for Salangen, og at det er en styrke for politikken i Salangen.
Alle foto: Jon Henrik Larsen

SI DIN MENING I DENNE SAKEN ! Klikk på "Skriv innlegg", og du er med i debatten!Forrige artikkel:


Neste artikkel:Bra

Bra gjordt av SP. Det er vell ikke sikkert AP hadde gjordt det samme,hvis de hadde fått reint flertall i Kommunestyret

Kontaktinformasjon

Telefon:

Bilder
(Klikk bilde for større format)

Skriv inn din mening!

Her kan du si DIN mening i saken!

Kontaktinformasjon

Telefon:

Bilder
(Klikk bilde for større format)