Det var mørkt i gangene på sykehjemmet, og stemningen var til og ta og føle på. Plutselig går døra til yttergangen opp, og inn kommer det unger ikledd hvite kapper og med lys i hånda. De synger så pent "Snart senker natten seg, i stall og stuer....." Noen av beboerne tørker en tåre fra øyenkroken og synes dette er veldig fint. Og fint er det, for det er blitt en tradisjon hvert år på sykehjemmet.  - Dette var et forskudd på søndagens Lucia-dag, 13. desember. Vi i barnehagen har ikke åpent på søndagen, sier barnehagearbeider Annie Teigland til nettavisen.


Artig
Før sammenslåingen til Vasshaug barnehage har det tidligere bare vært enkelte barnehager som reiste til sykehjemmet for å markere Lucia- dagen. I år kunne alle de eldste barnene delta på markeringen og vandre syngende inne på sykehjemmet. - Dette er en tradisjon vi har hatt lenge i enkelte barnehager. Før var det bare fra Strandbu og Laberg barnehage. Her i dag er vi 23 stykker. Vi har øvd i to måneder. Ungene synes det er artig å komme seg ut av barnehagen, så har vi et godt sammarbeid med de ansatte på Salangen bo og eldresenter, fortsetter Teigland.


Bare på sykehjemmet
Barnehagen synger bare på sykehjemmet og tilbrakte store deler av fredagen der.  - Det tar jo nesten hele dagen. Vi blir jo så godt motatt med både saft og boller. Så vi blir nok her en stund, flirer Teigland avslutningsvis til nettavisen. I julesendingen "Julestemning" som skal sendes på SN-TV på lørdag 19.desember kl. 22.00, kan du se innslag fra Lucia- feiringen ved Salangen bo- og eldresenter.