Etter stor suksess tre år på rad er det igjen duket for Rock & kor i Bardu i februar. Det som startet som et samarbeid mellom rockebandet The EarlyMidlifeCrisis (TEMC) og Freidig mannskor i 2011 har til neste år vokst seg til å bli en fullblods festival over to dager.


Innendørs
Med vinteren som ramme med snø, knakende kuldegrader, nordlys og sjernehimmel ute blir det garantert varmt og god stemning innendørs på Ala Grendehus ved Mobakken i Bardu den 7. og 8. februar 2014.


Alkoholfritt
På årets festival blir det alkoholfritt ungdomsarrangement fredag 7. februar og det etter hvert så tradisjonsrike Rock&kor-arrangementet lørdag 8. februar. I 2014 har arrangørene virkelig slått på stortromma:Vokalgruppa Bjelleklang tar turen fra Lørenskog, Blått & Rått kommer med sin nye plate i bagasjen, TEMC og Freidig Mannskor presenterer både gamle og nye kjente låter fra norsk og internasjonal rockehistorie og ikke minst Tromsøbandet Cazadores, som har spilt på de fleste av de store norske festivalscenene, skal sette et verdig rockepunktum på festivalen.


Samarbeid
Rock & kor-festivalen er et samarbeid mellom Rockeklubben AlaRock, Ungdomslaget Freidig, The EarlyMidlifeCrisis, Freidig mannskor og, nytt av året, Bardu ungdomsråd.  Ungdomsrådet er delaktige i fredagen som i sin helhet vies til et alkoholfritt arrangement for ungdom fra 14 år. Gjennom disse to dagene i februar satser vi dermed sterkt på å tilby en god festivalopplevelse både for rock og kor-interesserte fra 14 til 100 år. Billettene blir lagt ut for salg torsdag 12. desember kl. 12:00 på Esso Setermoen og websidene til festivalen www.rockogkor.no


Prosjekt
Samarbeidet mellom Freidig Mannskor og rockebandet The EarlyMidlifeCrisis(begge fra Bardu) tok mål av seg å forene rock og mannskor på en ny og spennende måte. Prosjektet tok for seg norske rockeklassikere fra 90 tallet og frem til i dag. Dette ble en stor suksess, med utrolig gode tilbakemeldinger både fra publikum og presse. Rock & kor har blitt et «begrep» her på innlandet, og prosjektet får stadig større oppmerksomhet, også ut over vår egen region. Rock&kor harutviklet seg videre,og fremstår i 2014 med et komplett repertoar, og uttrykk som forener rock og mannskor på en måte svært få har opplevd før. Med profesjonell produksjon av lyd og lys, satses det sterkt på at Rock & kor festivalen skal bli en totalopplevelse som mangler motstykke i vår region.  Arrangøren ønsker også å rose et aktivt og godt næringsliv i vår region, som helhjertet støtter opp om festivalen. Dette gjør det mulig å bygge festivalen videre og gjøre den til et årlig innslag på «festivalhimmelen» i Nord Norge.


Program

Fredag 7.februar:  Ungdommens Rock & kor 2014.
Bardu ungdomsråd jobber for tiden intenst med å få på plass programmet for festivalens nyvinning. Det som er klart så langt er at det skal inviteres til bandkonkurranse for å kjempe om vår hovedsponsor Sparebanken Narviks talentpris 2014. Prisen består av en pengepremie, 1 dag i platestudio og band-/artistrådgiving. Band fra hele regionen vil bli invitert til å sende inn video av seg selv hvorpå en jury vil plukke ut de beste bidragene til å komme til Ala den 7. februar for å kjempe i en finale. Etter bandkonkurransen vil en kjent artist eller et band avslutte kvelden med konsert. Mer informasjon om dette vil komme så snart det foreligger.


Lørdag 8.februar åpnes dørene for de voksnes Rock & kor festival 2014.

Forretten: denne kvelden fremføres av den landskjente vokalgruppen Bjelleklang. På begynnelsen av 90-tallet herjet de på radioen og konserter over hele landet med låter som ”Jeg vil ha en liten hund”, ”Rød rød vin” og ikke minst ”Gud! Hvor du er deilig …” Gruppen er viden kjent med utrolig mange hits som folk i alle aldere kan synge med på. Her blir det fart, humor og velklingende musikk som får opp stemningen.

Mellomretten: består av Blått&Rått fra Finnsnes. Bandet har lang fartstid og har gitt ut en rekke plater. Med ”Stifinner” som kom ut høsten 2013 har bandet utviklet seg i en litt annen retning enn vi kjenner til fra tidligere og platen har høstet mye gode kritikker. Bandet er kjent for å være ett av Nord-Norges desidert beste live-band! Melodiøs rock på sitt aller beste!

Hovedretten: består i år som tidligere årav en mektig fremførelse fraprosjektet ”Rock&kor” med The EarlyMidlifeCrisis i fri utfoldelse sammen med Freidig mannskor. Prosjektet har høstet fantastisk respons fra publikum og presse. Prosjektet er nok en gang utvidet og videreutviklet og presenterer som tidligere rockeklassikere både på norsk og engelsk med egne arrangementer på alle låter.Dette blir en svett opplevelse med humør, sjel, innlevelse og et voldsomt trykk fra scenen.

Desserten: er Rock & kor festivalen ekstra stolt over å presentere. Årets store trekkplaster er Cazadoresfra Tromsø. De spilte i Bardu også i 2012 men vi ønsker å gi Bardupublikummet en ny sjanse til å oppleve bandeti et lokale som rettferdiggjør kvaliteten disse musikerne representerer. Med stadionrockere som har spilt på mange av de store festivalene i Norge og har vært gjengangere på NRK radio de siste to årene blir det garantert en verdig avslutning på Rock & kor-festivalen 2014!

Praktisk informasjon:

Sted:  Ala Grendehus, Mobakken, Bardu
Fredag 7. februar 2014: Aldersgrense 14 år. Alkoholfritt arrangement!
Lørdag 8. februar 2014: Aldersgrense 18 år. Salg av øl/vin/mat.


Billetter fås kjøpt på festivalens webside www.rockogkor.no, samt på Esso på Setermoen fra torsdag 12. desember 2013 kl. 12:00, og deretter i døra så langt vi har plass til folk. I år var arrangementet utsolgt tre uker før åpning så vi oppfordrer folk til å være rask med å sikre billetter.