Det felles fyrverkerishowet fra Henriksenkaia har vært i flere år, og folk strømmer til fra alle kanter. Noen kommer langveisfra for å få dette med seg. I tilegg har de vist fyrverkeriet i Salangen på TV2 et par ganger. Og de som har lyst å se showet i år, får også det de ber om. Det hele starter allerede klokken 18.00 med Tom og Torgrim inne på på Lundbrygga. Klokken 19.00 startes det opp på Henriksenplassen med diverse underholdning, og talen til ordfører Ivar B.Prestbakmo samt en film fra Millionfisken 2011 som Tone Steinsund har laget. De to Salangen- jentene Hanne og Trine Dahlberg skal også synge. Klokken 19.30 kommer de ulike fakkeltogene ned til sentrum.


Parkering
Fyrverkerigjengen setter igang showet klokken 20.00, men de håper og ber om at folk kommer tidligere for å unngå både trafikkork og problemer med parkering. - Vi ber om at området nærmest Mahzar og Coop Prix blir satt av til parkering for handikappede og eldre, slik at disse menneskene skal slippe å gå så langt. Ellers er det flere parkeringsmuligheter rundt om i sentrum som kan brukes, sier Tone Steinsund i fyrverkerigjengen. De som bor innen gangavstand fra sentrum oppfordres til å la bilen stå og heller komme gående nedover slik at flest mulig får plass til å parkere.


Jens Viktor Steinsund (t.v) og Morten Andersen i fyrverkerigjengen har i dagene før nyttårsaften testskyting av raketter i sentrum av Sjøvegan. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Lys i mørketiden

I tillegg til fakkeltoget vil det bli satt ut rundt 500 fakkelbokser i sentrum for å lyse opp, og det er lov til å ta med egne fakler for å skape ekstra stemning.  - Det er mulighet til å få kjøpt seg varm gløgg, også slik at man skal ikke bli helt kald mens man venter på at rakettene stiger til værs. Ta med venner og familie og kom til Salangen, lørdag 31.desember og bli med på et forrykende show, avslutter Tone Steinsund.