Elevene fulgte oppfordringen som kom fra mottaket om at folk kunne gi en ekstra juleoppmuntring til beboerne. - Vi skulle egentlig samle inn penger til barn i Peru, men vi fant ut at vi kunne gi brukte leker og bøker hver dag i vår adventskalender. Så nå har vi fått rundt 40 gaver som er fint pakket inn. Det er 15 elever i klassen som har gjort dette hver dag, og flere har blitt mer og mer ivrig i gavegiviningen for hver dag, sier kontaktlærer Ellen S. Bertheussen.


Udaterte leker
Elevene hadde med seg ulike gaver til den utradisjonelle adventskalenderen. - En av elevene kom med en radiostyrt dinosaur, som han ikke lekte så mye med lengre. De andre elevene ble imponert¨over det. Noen har også gitt bøtter og spader, som er leker. Men de fleste har gitt bøker som de ikke bruker, og ikke leser mer, sier Bertheussen. Foreldrene til barna i 5.klasse har gitt full støtte til at elevene kunne gi gaver til mottaket i Salangen i stedet for penger til barn i Peru. - Ungene har lyst å gjøre dette til neste år også. Men de oppfordrer også andre skoleklasser til å gi gaver til mottaket i Salangen til neste år,  sier Ellen Bertheussen fornøyd. 


På bildet: Mottaksleder Cameron Davis (t.h) takket lærer Ellen S. Bertheussen (t.v) for alle gavene mottaket hadde fått av skoleelevene på Elvetun. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Utrolig takknemlig
 
Julegavene ble overrekket på Sjøvegan statlige asylmottak i går ettermiddag. Det var beboerne selv som mottok gavene fra elevene ved Elvetun skole. - Det har aldri skjedd før at vi har fått så mange julepakker. Vi som personale takker for all oppmerksomhet fra klassen på Elvetun skole. Vi er jo vant til at individer og næringslivet i Salangen har kommet med gaver til våre beboere. Men at det i år blir dette store omfanget, at en klasse kommer og gir så mange pakker - er helt fantastisk. Dette er veldig varmt og hjertelig. Vi skal gjøre beboerne våre klar over hvor gavene kommer fra, sier mottaksleder Cameron Davis til nettavisen.


Alle barn får pakke

Siden det i år har kommet så mange gaver fra elever, næringslivet i Salangen og salangsværinger generelt, vil det bli en pakke på hver av ungene som bor på mottaket, som de kan kose seg med på julekvelden.