Det er ikke mange dagene siden korona-epidemien virkelig grep fatt i Norge. Det har ført til at folk gjerne sitter hjemme i stedet for å ta turen ut på forskjellige spisesteder.

Mazhars Mathus har merket dette spesielt godt. Bare siden forrige torsdag har besøkstallene for restauranten dalet.

— Det har gått rett ned. Det begynte på torsdagen. VI hadde åpent på lørdag, søndag og i dag. Vi har gått ned i omsetning med 70 prosent på de siste dagene. Det er mye, sier eier Mazhar Iqbal.

Han mener det kan bli katastrofalt dersom de besøkende uteblir.

— Det blir krise om besøket uteblir. Vi har nettopp investert mye her. Vi trenger alle inntektene vi kan få. Vi har blant annet mistet all catering. Det kom på et veldig dårlig tidspunkt, sier Iqbal.

Noen av grepene som vurderes for å minske lønnsutgiftene i forbindelse med dalene besøkstall er å redusere åpningstidene.

— Det er noe vi vurderer. Vi kommer til å redusere åpningstiden fra og med tirsdag. Vi får bare se etter det. Vi har ikke råd til å ha folk på jobb når vi ikke har inntekter, sier han.

Det kan også bli aktuelt å permittere ansatte.

— Vi må også vurdere å permittere folk. Det ser ikke ut til at det blir en løsning på korona-situasjonen med det første. Vi skal ha et møte med de ansatte. Vi ser at det er lite folk på kveldene, men vi forstår det med den situasjonen som er, sier Iqbal.

Han uttrykker forståelse for at folk nå holder seg borte fra resturanten.

— Jeg ønsker selvfølgelig at kundene skal komme tilbake. Vi har mange eldre som kommer på dagen. Dette er et treffpunkt. En god del av dem har uteblitt i og med at de kanskje er mer utsatt for smitten. Jeg som næringsdrivende vil at folkene skal komme ut, men samtidig skal vi unngå hverandre i nærkontakt, så jeg forstår problemet. Jeg håper at det går fort over og at det kommer bedre resultater etterhvert, avslutter han.

Mazhar_BIG2.jpg
PERMITTERINGER: Eier av Mazhars Mathus Mazhar Iqbal utelukker ikke at det kan bli permitteringer som følge av dalene besøkstall. FOTO: TORBJØRN KOSMO