Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Gestalt psykoterapi i Salangen

Monica Johnsen (bildet) fra Sjøvegan er utdannet gestaltterapaut. Hun avsluttet i vår den 4 år lange høgskoleutdannelsen ved Norsk Gestaltinstitutt, og kan nå tilby konsultasjoner ved Astafjord Trim og Helse her i Salangen. - Dette er noe jeg ser fram til å jobbe med er i Salangen, forteller en glad Johnsen ovenfor nettavisen.På bildet: Monica Johnsen fra Salangen kan nå tilby gestalt psykoterapi.


Johnsen har jobbet som radiograf i ti år ved UNN i Tromsø, og er nå også ferdig med utdanningen ved høgskolen. I en pressemelding ovenfor nettavisen forklarer hun hva gestaltterapi er: - Gestaltterapi er en retning innen den humanistiske psykologien. Terapien er opptatt av hele mennesket, og fokuserer både på tanker, følelser og kroppslige opplevelser. Gestaltterapi har utviklet metoder for å bevisstgjøre mennesker på følelser, reaksjoner og handlinger.
Bevisstgjøringen skapes gjennom samtaler, rollespill og ulike eksperimenter. Hensikten er ikke bare å vite hvorfor en tenker og føler som en gjør, med også hva en kjenner og opplever, forklarer Johnsen i pressemeldingen.


Terapeutens rolle
En gestaltterapaut er ikke opptatt av riktig og galt, og forteller ikke hva en bør gjøre. - Vi tenker at den enkelte har svarene i seg, forteller Monica Johnsen ovenfor nettavisen. Terapeutens rolle blir derfor å gi støtte, utfordre og tilrettelegge forholdene, slik at en kan få kunnskap og finne svarene igjennom egne "her og nå" erfaringer. En gestallterapaut har selv gått i terapi og jobbet med selvutvikling under utdannelsen, for blant annet å kunne sette seg inn i klientrollen. Terapeuten er et av de viktigste redskapenei terapien, og vil aktiv bruke seg selv som medmenneske og fagperson i møte med klienten, forteller Monica Johnsen i pressemeldingen.


I forhold til valg
Gestalt psykoterapi kan benyttes når en har behov for hjelp til å bearbeide tunge og mindre tunge opplevelser i livet. Andre velger å få veiledning.- Det kan for eksempel være i forhold til valg av utdannelse eller jobb, mens noen ønsker å bli bedre kjent med seg selv og sine muligheter gjennom egenutvikling. Ellers brukes gestaltterapi blant annet innenfor par og gruppeterapi, organisasjonsutvikling, undervisning og forskning, avslutter Monica Johnsen. Hun skal ha tilholdssted i Astafjord Trim og Helse sine lokaler midt i sentrum av Sjøvegan. Mandag 10.desember vil hun være tilstede på kontoret på senteret for å svare på spørsmål i tidsrommet 11.00 til 12.00 og 18.00 til 19.00. Eller man kan ta direkte kontakt med Monica Johnsen på tlf. 90 69 37 78.
Foto: Jon Henrik Larsen

Til nyhetsarkivet
Tips en venn