Den 14. mars starter Arctic Ice Festival som er et isklatererarrangement som har sin base ved Fjellkysten med utflukter til de nærliggende kommunene Salangen, Lavangen og Bardu. Profesjonell isklatrer og aktivitetsplanlegger for festivalen, Matthias Scherer forteller at han gleder seg svært til å komme tilbake til området. – Jeg har drevet med is-klatring i 25 år, og området i Salangen, Lavangen og Bardu er noen av de beste jeg klatret i. De er rett og slett perfekte, sier Scherer til nettavisen.


Skryter over området
Matthias var også i fjor med på Fjellkystens isklaterer gathering, og han skryter varmt av opplevelsen og de flotte forholdene de var gitt. – Det var en stor suksess, isberget ved Øvervatnet i Salangen var en veldig fin opplevelse, og så var vi å klatret på Senja, som og har mange fine områder, her gjorde jeg en av mine aller beste klatringer, sier den proffe isklatreren.

matthias_artikkelfoto.jpg
Matthias Scherer i fjor da han klatrert opp Flågberget. FOTO: MATTHIAS SCHERER


Har store ambisjoner
Selv om det ikke er første gang Fjellkysten arrangerer en slik festival, eller at Matthias jobber for arrangementet, så er det i år lagt et mye større fokus på å rekke ut til det internasjonale miljøet, og ambisjonene er å nå ut på det verdensvide markedet. Fjellkysten er i kontakt med flere store internasjonale aktører for å få sponsing til arrangementet og de har et stort fokus på markedsføring. – Vi må bygge et konsept, og da må man ta det skritt for skritt og komme seg inn i miljøet. Vi har aldri før hatt et så høyt nivå på denne festivalen før, og vi er nå tilknyttet to andre store isklatrer festivaler, forteller daglig leder ved Fjellkysten, Tor Lyngmo til nettavisen.