Årets elevbedriftsmesterskap ble gjennomført digitalt, der totalt 48 elevbedrifter fra Troms og Finnmark deltok. Dette er ny rekord i antall påmeldinger, noe som har sin begrunnelse i at fylkesmesterskapet blir gjennomført digitalt. 

- Vi synes elevene fortjener en skikkelig festmarkering av innsatsen de har lagt ned i elevbedriftene sine. Vanligvis ville vi ha invitert til et fysisk mesterskap, men slik ble det dessverre ikke i år. Vi ønsker likevel å vise elevene at de er en del av noe større som foregår ved alle skoler over hele Troms og Finnmark, sier prosjektleder June Pettersen i Ungt Entreprenørskap Troms og Finnmark.

Ungt Entreprenørskap sitt samfunnsoppdrag er å bygge bro mellom skole og arbeidsliv. Vi skal gi elevene en arena utenfor skolen hvor de kan vise frem ideene sine. Fylkesmesterskapet for elevbedrifter er en slik arena. 

- Å få muligheten til å trene og øve seg på å bygge entreprenørskapsmuskler i en tidlig alder er viktig. Å øve seg i å drive sin egen bedrift er kanskje noe av det viktigste ungdom kan gjøre, for å ivareta det samfunnet de skal overta om noen år. Vi er derfor svært stolte over elevene som deltar i årets fylkesmesterskap for elevbedrifter i region Troms og Finnmark 2021. Dette lover godt for fremtiden i Nord», sier daglig leder Liv Brandvoll i Ungt Entreprenørskap Troms og Finnmark. 

Her er oversikten over hvilke priser elevbedrifter fra region Troms og Finnmark tok:  
 
Beste elevbedrift:
1. plass til Healthy Fast Food EB fra Finnsnes Ungdomsskole
2. plass til Byggaasen EB fra Grønnåsen Ungdomsskole
3. plass til Null Dugg EB fra Kvaløysletta Ungdomsskole

Beste pitch: 
1. plass til Null Dugg EB fra Kvaløysletta Ungdomsskole
2. plass til Hengende Motivasjon EB fra Grønnåsen Ungdomsskole
3. plass til Gledessprederne EB fra Kvaløysletta Ungdomsskole
 
Miljøprisen:

1. plass til Lekebil EB fra Storslett ungdomsskole  
2. plass til DMKV EB fra Kvaløysletta Ungdomsskole
3. plass til Byggaasen EB fra Grønnåsen Ungdomsskole
 
Beste nyskapende produkt:
1. plass til Null Dugg EB Kvaløysletta Ungdomsskole
2. plass til IceBear Prepare EB fra Salangen Ungdomsskole
3. plass til Byggaasen EB fra Grønnåsen Ungdomsskole
 
Beste markedsføring:
1. plass til IceBear Prepare EB fra Salangen Skole
2. plass til Null Dugg EB fra Kvaløysletta Ungdomsskole
3. plass til Krakk EB fra Salangen Skole 

Beste sosiale entreprenør:
1. plass til Måkehjelpen Tromsø EB fra Grønnåsen Ungdomsskole
2. plass til Lekebil EB fra Storslett Ungdomsskole
3. plass til Play Fit EB fra Kvaløysletta Ungdomsskole

Sunn Mat prisen:
1. plass til Healty Fast Food EB fra Finnsnes Ungdomsskole
 
Årets jury bestod av 15 dedikerte næringsprofiler, som sammen har plukket ut de beste kandidatene i de ulike kategoriene. Ungt Entreprenørskap Troms og Finnmark er fornøyd med årets samarbeid, der juryen tydelig har latt seg engasjere av ungdommen. Disse tilbakemeldingene er utrolig viktig, derfor ønsker vi å rette en spesiell takk til næringslivet som har engasjert seg. 

Dette skoleåret har vært svært tøft, der pandemien har skapet en krevende skolehverdag med hjemmeskole og kohorter. Vi ser derfor tydelig hvor viktig en gjennomføring av slike arrangementer er, der elevene får virkelighetsnær praksis gjennom å drive en bedrift. Flere elevbedrifter har hentet inspirasjon fra den nye hverdagen og laget nye og kreative idèer basert på smittevernrestriksjoner. Det er dette som gir verdi! 

- Vi er så imponert over de mange engasjerte og modige elevene og lærerne som har kastet seg ut i dette, til tross for usikre skoledager og nye digitale utfordringer. Lærerne har klart å veilede og drive frem mange flotte og kreative elevbedrifter, der elevene har brukt sine digitale kunnskaper for å få frem sin presentasjon på en unik måte, sier June Pettersen, prosjektleder for fylkesmesterskapet i Ungt Entreprenørskap Troms og Finnmark 
 
Healthy Fast Food EB fra Finnsnes Ungdomsskole tok hjem den gjeveste prisen av de alle og vil ha et sunnere og billigere utvalg av lokalprodusert mat. 

Healty Fast Food EB scorer høyt på alle punkter i vår vurdering. De gir en god presentasjon av sine roller og som eneste bedrift forteller de også om sin motivasjon og utfordringer bak elevbedriften.