Det har bare kommet god respons på hurtigbåtruten mellom Salangsverket og Harstad. - Jeg har bare mottatt fine ord fra reisende når de kommer tilbake på ettermiddagen fra Harstad med båten, forteller havnesjef Torstein Sørensen (bildet). Etter at ruten ble opprettet den 22.august i år har folk strømmet til båtruten. Det viser passasjertallene fra Troms fylkes dambskipsselskap (TFDS).Har merket ruteendringen
Den 1.november ble ruta endret. Nå i dag går båten innom Brøstadbotn på turene. - Vi har tapt på at ruta har gått innom Brøstadbotn. Det er tullete, det blir veldig tidlig på morgene for de som skal reise fra Salangsverket. Jeg synes personlig det er tull at båten går innom nabokommunen, sier Sørensen ovenfor nettavisen. Han mener at man kunne ha tjent mer dersom man fikk båten til å gå litt senere på dagen, slik at man korresponderte med bussene som går om morgenen.


Ikke helge-rute
Det har foreløpig ikke vært gehør hos TFDS og få til en ettermiddagsrute på fredagene fra Harstad til Salangsverket, med retur tilbake til Harstad igjen. - Det er dumt at vi ikke får dette til ettersom det er en del skoleelever i Salangen som gjerne ville tatt båten heim i helgene, men siden båten er ute i annen fart på dette tidspunktet på fredagen blir dette vanskelig, avslutter Sørensen.
Foto: Jon Henrik Larsen