14 konfirmanter har fulgt konfirmasjonsundervisningen i Salangen i år. Men det var 13 konfirmanter som gjennomførte seremonien i Salangen kirke lørdag. En konfirmant valgte å bli konfirmert i en annen kirke.


Stor familiefest
Det å bli konfimert er stort for både konfirmantene og foreldrene. Men for foreldrene er det også mye arbeid med å få alt på plass til en stor konfirmasjonsdag. Men akkurat det øyeblikket i kirka, under håndspåleggelsen og bønnen for konfirmantene, så er alt glemt for noen minutter. Alt dreier seg om fornyelsen av dåpløftet. Folkekirka på Sjøvegan var fylt opp til siste stol denne lørdagen. Mange familiemedlemmer og slektninger ville følge det som skjedde i guds hus.

Konfirmanter i Salangen kirke 2019:

- Adrian Rotvik 
- Anne Sofie Bakkemo Olsen
- Christian Nicolai Johnsen Nestun
- Constance Talseth
- Emil Johan Anker
- Johan Klemet Mosesen
- Lea Irene Jensen Presthus
- Matthew Gundersen
- Marthe Helen Kingo Petersen Knutsen
- Nathaniel Pedersen Rystad
- Ramona Knutsen
- Ronja Johnsen
- Sarine Dullum Masterbakk
- Torgrim Sagerup

konfirmasjonsgudstjenestebig.jpg
13 konfirmanter samlet til fellesbilde. En av konfirmantene har fulgt undervisningen i Salangen, men valgte å konfirmeres i en annen kirke. FOTO: JON HENRIK LARSEN (Se større bilde)

Relgions betydning
Selve ordet konfirmasjon betyr å bekrefte, eller å svare ja. Før var det slik at konfirmantene måtte svare ja på at de trodde på Gud. Slik er det ikke lenger. Når konfirmantenes navn blir nevt i konformasjonshandlingene og det blir bedt en spesiell bønn for hver enkelt, forteller det at Gud er opptatt av den enkelte og det livet vi lever. Han stadfester at løftene fra dåpen fremdeles gjelder og vil følge oss videre gjennom livet. Når presten legger hånden på konfirmantens hode, er det en synlig handling som viser at Gud er nær oss uansett om vi forstår det eller ikke.

konfirmasjonsgudstjenestebig3.jpg
Sogneprest Grete Glemmestad leste bønn for hver og en av konfirmantene. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Ønske om en lys fremtid
Sogneprest Grete Glemmestad holdt preken under konfirmasjonsgudstjenesten. Hun og Per Gustav Nilsen har vært lærere for konfirmantene. Glemmestad brukte preken sin til å fortelle om mulighetene som ligger foran de unge sjelene, og at de må ha tro på seg selv og akseptere seg for den de er. Hun påpekte også at kirken bryr seg om dem. Sogneprest Glemmestad brukte også seg selv som eksempel fra da hun var ung å ble konfirmert, og fortalte om tiden etterpå da hun hadde vært på kristenleir og blitt fyllt av den hellige ånd og fått styrke med seg for resten av livet. 

konfirmasjonsgudstjenestebig4.jpg
Per Gustav Nilsen (t.v) og sogneprest Grete Glemmestad (t.h) har begge vært konfirmasjonslærere for de unge. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Sang
Det ble også solosang-gaver under konfirmasjonsgudstjenesten. Åsne Andersen fremførte en nydelig versjon av Barbro Wiig Sulebakk sin sang "Ut i livet". Åsne er forøvrig svigerdatter til tidligere sogneprest i Salangen, Christian Andersen. Også salangsværingen Ragnvald Tollefsen fremførte solosang til konfirmantene. Alt i alt var det en utrolig flott konfirmasjonsgudstjeneste som i år var berammet til kun én gudstjeneste. 

Se videosnutt fra seremonien:

Problemer med å spille av video?
  Via Google Chrome:
- Høyreklikk på videoen, deretter velg "Last inn rammen på nytt". 

  Via Mozilla Firefox:
- Høyreklikk på videoen, deretter velg "Denne rammen", og deretter "Oppdater ramme"