På bildet: Hanne Krogh kunne fortelle ovenfor nettavisen at hun stortrives
i kirkerommet til Salangen kirke.


Konserten til Krogh var blandet av dypt alvorlighet og en deilig humor. Selv om det er tredje året at Krogh besøker Salangen, så det ikke ut til at folk brydde seg om det. Rundt 350 mennesker hadde kjøpt seg billett for å overvære konserten Salangen kirke lørdag kveld. Med seg hadde Hanne Krogh fått "Kjølenkoret", Salangen kirkes barnekor. Korene har øvd i hele høst til den store begivenheten i Salangen kirke lørdag kveld. Konseptet med å ha amatørkor og proffesjonelle musikkere er og blir bra i lag med Hanne Krogh, og det fikk publikum som hadde fått seg billett erfare under konserten.


Lokale krefter også med
Hanne Krogh har tidligere startet sine julekonserter sørpå, men på grunn av at hun liker Salangen så godt og miljøet og folket her oppe, så startet hun Norges-turneen i Salangen i år. I Kroghs konserter slipper alltid nye sangtalenter til med sine budskap. Det gjorde det også her i Salangen. Jenta Andrine Daleng (7) fra Salangen fikk synge julekveldsvisa i lag med Hanne Krogh. Dette tett etterfulgt av Ronald Forsaa på trekkspill som fremførte en nordnorsk variant av julefortellingen.

 


Hårene røyste seg
Det som undertegnende la mest merke til under konserten var to sanger. Hanne Krogh har et godt forhold duetter. Og lørdag fremførte hun en nydelig sang med navn "The prayer". Denne sangen fremførte hun ilag med solist Torstein Sørdahl (bildet). Noe som ble helt fantastisk. Sørdahl fikk også opptre alene, og fremførte da den tradisjonelle julesangen "O Helga natt" og den kjente sangen "Halleluja". Da reiste virkelig nakkehårene seg på undertegnede og flere i kirken. Konserten lørdag kveld i kirken ble avsluttet med at publikum reiste seg og sang "Deilig er jorden". En ting er sikkert. Det at Hanne Krogh kommer til Salangen for å starte sine julekonserter, kan kanskje bli en tradisjon i årene som kommer. Iallefall dersom man skal tro henne selv, når hun sier det er en velsignelse å komme til Sjøvegan og Salangen. Til våren og sommeren planlegger hun et nytt konsept med fokus på sang og kystkulturen i Nord Norge.


 
 

Tilstede under konserten lørdag kveld:

Jon Henrik Larsen
  (tekst og foto)