Nåværende butikksjef på Coop Extra Sjøvegan Agnar Magne Fossbakk forteller at det per nå går en prosess for å finne ny butikksjef.

— Det er ikke ansatt en ny butikksjef per nå. Det vil nok fortsatt gå noen uker før vi får inn en ny butikksjef, sier han.

Det har til nå kommet inn den del søkere, men det vil bli tatt en grundig gjennomgang av alle.

— Jeg har snakket med driftssjefen. Det blir nok avgjort denne måneden hvem som kommer. Det avhenger også litt på om vedkommende har oppsigelsestid i sin nåværende jobb. Jeg spurte driftssjefen om hvor mange søkere og han hadde fått inn 15 stykker, sier han.

Det bekrefter driftssjef Jan Ivar Hanssen i Coop Nord SA.

— Vi har startet med intervjuer, forteller Hanssen i en SMS til Salangen-Nyheter.

Fossbakk forteller at han håper avgjørelsen tas så fort som mulig.

— Jeg håper at det kommer inn en så fort som mulig. Jeg hadde helst sett at det kom en overlapping. Vi har et bra opplæringsprogram, men det kan være ting som gjør at det kunne vært greit å være sammen med vedkommende, sier han.

Etter 1. mai er Fossbakk pensjonist. Det er en tilværelse han gleder seg til. Han regner med å bruke tiden etter endt jobb til å oppfylle planene han har satt.

— Jeg regner med å bli pensjonist. Det kan hende jeg finner på noe etterpå når jeg har roet meg ned. Jeg er vant til å være i aktivitet hele tiden i denne jobben og har laget meg en plan for hva jeg vil gjøre fram til høsten. Det blir en del turer, litt ferie og jobbing på huset. Jeg skal blant annet bygge garasje, ta bobilen ut på tur og besøke min sønn i Oslo, forteller han.

Han ønsker å gi seg på topp.

— Jeg har vært butikksjef i snart 50 år. Jeg har aldri hatt dårlige resultat. De to siste årene har vi levert godt og vi har hatt et godt arbeidsmiljø. Jeg drar med flagget til topps, sier han.

Han ønsker også at den nye butikksjefen skal få rom til å sette opp butikken slik vedkommende vil.

— Jeg ser ikke negativt på at det kommer en ny person inn. Jeg tror det kan bli bra. Coop har vært en fantastisk bedrift å jobbe i, sier han.