Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
elgpaakjorselbig[1]
En drosje fra Sjøvegan kjørte på ettermiddagen 4.juledag, på en elgkalv på riksvei 851 nord for Høylund-krysset i Salangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Hendelse 4.juledag:

Hardt møte med elgen

STROKKENES: En elgkalv måtte avlives etter sammenstøt med en drosjebil 4.juledag ettermiddag i nærheten av Høylund- krysset i Salangen.


Rundt 17.20- tiden onsdag ettermiddag fikk Ettersøksringen i Salangen inn en melding om en elgkalv som var blitt påkjørt på riksvei 851 like nord for Høylund- krysset på veien mot Setermoen. Det var en drosje fra Sjøvegan som var innvolvert i hendelsen. Sjåføren forklarte til nettavisens journalist på stedet at elgen kom plutselig ut i veibanen, og at det var glatt og at han ikke greide å forhindre sammenstøtet. Sjåføren ble ikke skadet i hendelsen. Men bilen pådro seg skader både på panser og på frontrute.


Elgkalven som ble påkjørt, ble etter kort tid avlivet av vakthavende jeger på Ettersøksringen. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Avlivet kalven

Vakthavende jeger på Ettersøksringen kom etter kort tid å avlivet elgkalven som lå i veigrøfta, med to bakbein som var knekt. En oppfordring til billister som skal til Setermoen i kveld eller i dagene som kommer, vær oppmerksom og avgrens farten på denne strekningen siden elgen nå trekker ned mot veien, ettersom det er kommet snø.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn
Eier og sjefsredaktør: Jon Henrik Larsen
Eierskap: Mediesenteret Salangen-Nyheter AS