På bildet: Jørgen Høgmo er klar for å trene Salangens røde og hvitkledde
fotballgutter i 3.divisjon foran kommende sesong.


- Vi er svært fornøyd og kjempeglad for at Jørgen takket ja til jobben som hovedtrener for oss for kommende sesong, forteller leder i SIF Fotball, Ronald Martinsen ovenfor nettavisen. Jørgen Høgmo er 33 år gammel og er broren til Rosenborg-trener Per Mathias Høgmo. Jørgen har trenet fotball siden han var 19-20 år gammel. Hans første jobb som trener gikk ut på å trene et damelag. Men å spille fotball har han gjort siden han var liten guttunge. Han har i dag b-trener status og er utdannet innen for idrettsfag og med utdannelse fra høgskole.

Mange kandidater
Ronald Martinsen (bildet) i SIF forteller at de har vært innom mange kandidater til hovedtrener jobben, men det har tatt tid, og de endte opp med den personen de ønsket mest, nemlig Jørgen Høgmo. - Det har vært en lang prosess, og nå er den ferdig. Nå får vi Jørgen som hovedtrener, Frode Bruvoll som hjelpetrener og Kurt Jan Kvermo som fysisk trener, samt at vi har Ketil Sørensen i Tromsø som trener der, forteller Martinsen ovenfor nettavisen nå i ettermiddag.


Familieråd og glede
Det var en glad og spent Jørgen Høgmo som tok av telefonrøret når nettavisen ringte han i kveld. - Jeg har det bare bra, og jeg er glad for at jeg ble spurt. Jeg ser fram til å få trene Salangen, jeg har hørt så mye positivt om klubben og det frivillige miljøet der, forteller Høgmo ovenfor nettavisen. Foreløpig har han ikke lagt opp noe spesiell stil for laget, dette skal han gjøre med de andre trenerne forteller han. - Jeg vil ikke gjøre ting helt alene, jeg vil ha de andre med meg og at vi blir enige, forteller Jørgen Høgmo.

 

Vil bruke broren
Han forteller at han kommer til å bruke broren, Per Mathias Høgmo som "mentor" en god del for å få til et godt og solid fotballag her i Salangen. Han kunne fortelle at med litt familieråd hjemme med kona, så kunne han i går kveld takke ja til Ronald Martinsen om jobben i klubben. 2. juledag kommer Jørgen til Salangen for å møte "guttan" og de andre i ledelsen i SIF Fotball for å diskutere strategi og bli bedre kjent.

Foto: Jens R. Knutsen og Jon Henrik Larsen