De siste årene er droner blitt nesten allemannseie for alle som er interessert i foto.  - I dag er det jo slik at alle kan kjøpe seg drone å fly med å ta opp både film og stillbilder, men skal du drive på komersiell basis er det helt andre krav. Det kreves sertifisering for å være dronepilot. Til nå har jo dette vært en hobby for meg, men nå har jeg anskaffet meg en mer proffesjonell drone. Denne dronen har termisk kamera samt 4K, slik at bildene blir av beste kvalitet, forteller dronepilot Snorre Ratkje til nettavisen.

dronesnorrebig2.jpg
Snorre Ratkje er sertifisert for å fly kommersielt med drone. Nå utfører han tjenester innenfor sjekk av varmetap i tak og vegger på hus. FOTO: HERLEIF KRISTOFFERSEN


Oppdrag
Nå er det blitt mer utbredt at droner blir brukt av blant annet politi og brannvesen. - Det finnes jo et hav av muligheter med en slik drone. Ved Ratkje Droneservice kan vi tilby å sjekke varmetap i tak og vegger på hus, ved sueleting, viltpåkjørsel, brannvesen, linjebefaring, og bilder av eiendom til salgsannonser for å nevne noe. Den kan og brukes hvis mennesker og dyr skulle gå seg bort. Jeg har jo min faste jobb som elektriker på dagtid, så dette blir jo eventuelt på ettermiddag og kveld. Jeg blir jo veldig glad om jeg får noen oppdrag, og håper det er noen som tar kontakt, avslutter Snorre Ratkje til nettavisen.