Maria Taranko reiste for andre gang til Norge i forrige uke for å ta sommerferien sin her i norden. Den fabelaktive vokalisten kommer opprinnelig fra Ukraina og fikk mange nye muligheter til å kunne vokse som musiker, etter at den tidligere organisten i Målselv, Sigbjørn Solvang oppdaget hennes talenter på YouTube. Salangen- Nyheter var så heldig å kunne ta en prat med Maria Taranko gjennom Irina Pattaeva fra Brøstadbotn som tok seg tid til å være tolk. Maria Taranko bruker mye av sin tid til å framføre Ukrainske folkesanger, og setter ubeskrivelig mye pris på det norske publikum og naturen her. Hun kan fortelle at hun liker Salangen veldig godt, spesielt fjorden som vi har. Hun føler seg veldig avslappet og i fred når hun besøker Salangen og Norge forøvrig. 

mariatarankobig2.jpg
Maria Taranko er et uoppdaget sangtalent, med en fabelaktig stemme. FOTO: PRIVAT.


Ukrainske folkesanger
I begynnelsen av sitt besøk i Norge følte Taranko at publikum var litt skeptisk for det hun hadde å framføre, men det tok ikke lang tid før de tøyde opp og lyttet til det hun hadde å komme med. Hun mener at musikken forener alle folk og nasjoner, og at det kunne merkes fra publikummets respons for hennes arbeid. 

mariatarankobig3.jpg
Maria har den siste uken vært på flere plasser og hatt konserter. Blant annet i Mefjordvær kirke på Senja og i Målselv kirke. FOTO: PRIVAT


Radio Lutsk
Når Maria Taranko ikke reiser rundt og deler glede med sin musikk, så er hun programleder for radiostasjonen Радіо Луцьк (Radio Lutsk) i sin egen hjemby. Hun klarer å sjonglere radioarbeid og musikkarbeid ved hjelp av sine redaktører i Ukraina. Når hun var på Salangen-Nyheter ble det naturlig en stopp innom radio-studioet til SN Radio også. Noe hun satt stor pris på.

Se og hør da Salangen-Nyheter fikk et eksklusivt besøk av Maria Taranko: