I august 2016 var Marita Taranko fra Lutsk i Ukraina på besøk i Norge. I dag lever Maria så godt hun kan i Ukraina som er rammet av krig.

 Den fabelaktige vokalisten fikk mange nye muligheter til å kunne vokse som musiker, etter at den tidligere organisten i Målselv, Sigbjørn Solvang oppdaget hennes talenter på YouTube.

Salangen- Nyheter var så heldig å kunne ta en prat med Maria Taranko gjennom Irina Pattaeva fra Brøstadbotn som tolk, i 2016 når hun besøkte Salangen.

*Saken fortsetter under bildet*

273965228_999412077372881_9188677064008521184_n.jpg
Maria i full gang med sending på Radio Lutsk. Her er hun programleder og tekniker om dagene. Sendingene går som normalt selv om krigen herjer i Ukraina. 

Maria Taranko bruker mye av sin tid til å framføre Ukrainske folkesanger, og setter ubeskrivelig mye pris på det norske publikum og naturen her i Salangen.

Ukrainske folkesanger

I begynnelsen av sitt besøk i Norge i 2016 følte Taranko at publikum var litt skeptisk for det hun hadde å framføre, men det tok ikke lang tid før de tøyde opp og lyttet til det hun hadde å komme med. Hun mener at musikken forener alle folk og nasjoner, og at det kunne merkes fra publikummets respons for hennes arbeid. 

mariatarankobig2.jpg
Maria Taranko er et uoppdaget sangtalent, med en fabelaktig stemme. FOTO: PRIVAT.

Radio Lutsk

Når Maria Taranko ikke reiser rundt og deler glede med sin musikk, så er hun programleder for radiostasjonen Радіо Луцьк (Radio Lutsk) i sin egen hjemby. Hun klarer å sjonglere radioarbeid og musikkarbeid ved hjelp av sine redaktører i Ukraina. Når hun var på Salangen-Nyheter ble det naturlig en stopp innom radio-studioet til SN Radio også. Noe hun satt stor pris på.

Se og hør da Salangen-Nyheter fikk et eksklusivt besøk av Maria Taranko: