Julemessen som Salangen Husflidslag arrangerer hvert år blir avlyst i år. Grunnet den store covid-19 pandemien er de nødt til å avlyse arrangementet.  

Dette blir gjort for å forhindre potensiell smitte, og for å sikre befolkningen. Det er kommet enda flere forhåndsregler som er nødt til å bli fulgt opp for å kunne arrangere noe slikt. Blant annet at det er restriksjoner på hvor mange som kan være der, og akkurat det kan være en stor utfordring på slike arrangement. De vil da heller ikke ha mulighet til å ha åpen kafeen som de pleier.

Men istedenfor å ha julemesse har de i år bestemt seg for å selge lodd. Man kan også komme innom husflidslaget på deres arbeidskvelder på Indregård Grendehus og kjøpe julegaver dersom man skulle ønske det. De har også planer om å stille ut noen av varene sine på samme gredehus,  der man kan besøke annen hver lørdag eller på mandagskveldene når de er der. De har allerede begynt å selge ut lefsene de har laget.

- Vi syns jo det er trist at vi må avlyse julemessa i år, sier medlem i Salangen Husflidslag Helga Blix Strokkenes til nettavisen.

julemesse-big.jpg
Trekunstneren Steinar Gjertsen har vært fast på hver julemesse til Salangen Husflidslag. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN.