Det er nemlig slik at veien er i en forfatning som mange mener er altfor dårlig. Ibestad Høyre, ved Lill-Grethe Fosshaug, Raymon Johansen, Jim Kristiansen og Stig Bruvoll er noen av de som har reagert.

I et leserinnlegg tar dem til orde for bedring av infrastrukturen rundt i kommunen.

- Veien er så dårlig at det begynner å grense til uforsvarlig, sier Stig Bruvoll i Ibestad Høyre. Han refererer til en transportplan fylket har laget. Der lå to planer inne som omfattet Ibestad.

- Det ene skulle stå ferdig i 2021 og det andre i 2023. Det har blitt et skifte i fylkesrådet hvor disse planene har blitt fjernet fra planen. Vi vet ikke hvorfor og vi har ikke lyktes å få svar på det, sier han.

Det har heller ikke lyktes Salangen-Nyheter å komme i kontakt med fylkesråd for samferdsel Kristina Hansen (Ap) fredag.

Det er riktignok ikke bare veiene som høster kritikk. Nedtrapping i båttrafikken mener Bruvoll også kan ha en negativ effekt.

- Dette er en liten kommunen, men vi er den 7. største på havbruk i Troms. Vi har varer og tjenester på havbrukssiden på en milliard kroner. Havbruket blir den store inntektskilden til Norge når oljen blir gradvis mer borte, sier han.

Han mener problemet, dersom det ikke kommer noen forbedring på veien eller på havet, vil bli stort.

- Det som skjer er uforståelig. Problemet kan til slutt bli, og vi er ikke langt derfra, at vi ikke får varer inn og ut fra kommunen. Veiene var bygd for mange år siden når standarden var hest og kjerre. Nå har vi trailere på opptil 60 tonn som dundrer over veiene med slaktelaks. Det sliter på veiene. Er dette en akseptabel vei å frakte syke og dårlige mennesker på, spør han seg.

Fv848_BIG2.jpg
DÅRLIG VEI: Slik er forfatningen på fylkesvei 848. FOTO: STIG BRUVOLL