- Jeg lever for musikken men av en spennende jobb offshore. Dessuten har jeg familie og liker å holde på med andre kreative ting - så det blir en konsert eller kort turne i perioder jeg har tid og overskudd! Det siste årene har jeg spilt konserter i sør og nord med følgende besetninger: alene med mine gitarer, duo med bassist, med Trond Nilsen under navnet "Akustisk Vinternatt" og med eget band, skriver Bjørn-Peder Johansen på sin egen hjemmeside. På Fryseriet Pub i Salangen fikk vi oppleve denne nære, humoristiske men også alvorlige visekunstneren onsdag kveld.


På bildet:
Viseklubben Baluba sto som arrangør for turne-konserten til Bjørn-Peder Johansen. FOTO: TORIL ENG


En varm og nær visekunstner

Omtrent 25 viseglade salangsværinger hadde funnet turen til puben og storkoset seg til varierte akustiske toner både innen vise-, blues- og rockesjangeren. Mellom innslagene stoppet trubaduren opp og fortalte om en turnèreise her nord i et vakkert landskap og nydelig høstvær. Han nevnt også at han hadde fått et positivt inntrykk av viseklubben "Baluba" som hadde invitert ham hit. Bjørn-Peder startet vagt og varlig med visa "Så me tebake", ei vise som handler om faren hans som betydde mye for han opp gjennom årene. - Pappa var også spellemann og en gladgutt, derfor denne hyllesten til han, sa sangeren. Han sa videre at han føler seg mest hjemme med å skrive og synge på dialekt, noe vi fikk høre av visene hans. - Før gikk det mest i blues og rock, men nå er det viser som står mitt hjerte nærmest, fortsatte han før han stemte i med en låt av Trygve Hoff "Vise te trøst førr oss aille" - om det å være god nok for seg selv, uansett om man trekker på årene og rompa blir litt brei.


Familien og hverdagen betyr mest
Bjørn-Peder har nære relasjoner til familien og vi fikk også høre en vakker vise han har skrevet til sin sønn Sander, "Sanders vise" og en noe mer humoristisk "Pappaperm". Bjørn-Peder spillte sanger og viser fra alle de tre CD'ene han har gitt ut til nå og det til nydelig gitarspill. Han har altså gitt ut tre plater, på den siste "blå sjel" har han bare egne tekster men da med band, Jørund Bøgebergs trio. Han er opptatt av de små ting i hverdagen. - Vi jager oss gjennom uka og ser bare fram mot helg og atter helg. Men hverdagen kan også være fin, sa han. Og det fikk vi høre i visa "Levi no". I det hele tatt møtte vi en dypt tenkende vise - og tonekunstner som vet å sette folk i den rette intime stemningen med sin gitar og varme stemme. Visekvelden ble avsluttet med en hyllest til nylig avdøde Jack Berntsen, der Bjørn-Peder spillte gitar mens alle i salen sang "Kor e hammaren Edvard".På bildet:
Ruth Fjeldstad (foran) og Ragnhild Fjeldstad (bak) syntes konserten var festlig. FOTO: TORIL ENG


Fantastisk festlig!

Det var viseklubben "Baluba" som hadde invitert Bjørn-Peder Johansen hit i forbindelse med hans turné i nord, og det var også de som stod som arrangør av kvelden. De frammøtte satt lydhøre og lot seg rive med av de gripende tekstene, og både medlemmene av viseklubben og øvrige tilhørere hadde bare godord å komme med da konserten var over. - En fantastisk og festlig opplevelse, sa Ruth Fjellstad og Ragnhild Fjellstad da trubaduren satte bort gitaren. Så var det klart for salg av signerte CD'er og det var flere som benyttet sjansen til å skaffe seg noen musikalske godbiter onsdag kveld. Om man ska gi terningekast til denne visesangeren og kveldens konsert, havner nettavisen på en klar sekser! For de som vil vite mer om Bjørn-Peder, hans musikk og turnèliste, kan gå inn på denne linken: http://www.myspace.com/bjornpederjohansenmusic