Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
innforerskattbig
På bildet: Også APs Eigil Rindstad (t.v) og Lars-Georg Nordhus (t.h) stemte for å innføre eiendomsskatt i Salangen fra 2012. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Salangen kommunestyre:

Innfører eiendomsskatt

De folkevalgte i Salangen valgte å innføre eiendomsskatt i det siste kommunestyremøtet i 2010. - Jeg er villig til å betale eiendomsskatt for at vi skal få en ny og bedre Salangen skole. Det dreier seg om framtiden for våre unge, sa APs Stein-Roger Pedersen (bildet).


Salangen kommune er den nittende kommunen i Troms som nå innfører eiendomsskatt. Det var mange delte meninger rundt innføringen blant de folkevalgte i kommunestyret. Kjell Rune Martinsen fra Høyre var tydelig klar i behandlingen med at Salangen Høyre ikke ville gå inn for eiendomsskatt. - Vi i Høyre står for at vi ikke innfører eiendomsskatt. Det holder vi fast med siden vi har det i vårt program. Jeg har ingen plan på hvordan vi skal dekke inn penger i stedet for eiendomsskatt, sier Kjell Rune Martinsen. Han måtte derfor trekke forslaget, ettersom han ikke hadde økonomisk inndekning for det.


På bildet:
Salangen Høyres, Kjell Rune Marthinsen ville ikke gå inn for eiendomsskatt i begynnelsen. Men når saken endelig skulle avgjøres, stemte Marthinsen til slutt for å innføre skatten siden han ikke hadde en annen finansiell plan. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Får inn penger
Salangen kommune starter med eiendomsskatten fra 1.januar i 2012. Kommunen vil tjene inn rundt 2.millioner kroner i 2012 med innføringen. Som en følge av innføringen vil man kunne gå i gang med renoveringen av Salangen skole.


Fortsetter med overføringer
I tilegg til budsjett og innføring av eiendomsskatt, behandlet de folkevalgte tilbudet om web-tv overføringer av møtene i 2011. Et enstemning kommunestyre i Salangen gikk inn for tilbudet fra JHFoto Productions på 50.000 kroner. Dermed blir også møtene i 2011 overført via Salangen-Nyheters WebTV. Se opptak fra møtet torsdag 16.desember ved å klikke her!


Si din mening:
Hva synes du om at Salangen kommune innfører eiendomsskatt fra 2012 ? (Skriv din mening med navn i kommentarfeltet under)

 • Eiendomsskatt

  huff...

  2010-12-17 23:37:03
  [Svar]
 • Eiendomsskatt

  Synes dette er en utmerket løsning på økonomsike problemer og i tillegg at dette er med på å finansiere oppussingen av Salangen skole,
  viser på en måte at politikerne i salangen har mer sans for å "gi" fra seg en god del penger av kommunens befolkning, dette for tiltak i egen kommunen. Litt skuffet over at ikke politikerne i Lavangen åsså gikk inn for eiendomskatt så tidlig som i 2011 slik at de kunne bevart den helse og omsorgssektoren i lavangen(kuttet av stillinger)! "/

  Hipp Hipp hurra for Politikerne i Salangen! :)

  2010-12-17 22:50:56
  [Svar]
 • Eiendomsskatt

  Hei. Først må jeg få si at jeg ikke har barn. Så da betyr det vel ikke så mye om Sjøvegan skole renoveres eller ikke? Sant å si bryr jeg meg ikke så hardt om det.

  Det jeg derimot reagerer på er at eiendomsbeskatningen skal innføres for en tidsbegrenset periode for å finansiere et renoveringsprosjekt av Salangen skole (ungdomsskole?).

  Salangens politikere med APs forslagsstiller Rinstad i spissen sier ingenting om hvor lenge denne beskatningen skal pågå. Hvor lang tid tar det å nedbetale renoveringskostnadene? Det har vi som innbyggere ikke fått noe estimat på. Det synes jeg er betenkelig. Det sies heller ingenting om hvordan verdifastsettelsen av de ulike eiendommer skal foregå. Skal kommunen bekoste takstmenn som skal reise rundt og banke på hos folk for å fastsette markedsverdien på de ulike boligene?? - for det er omsetningsverdi av bolig som skal være grunnlag for eiendomsbeskatninga.

  Eller skal Salangen kommune gjøre som andre kommuner har gjort? Å sende rundt en kommunal "takstmann"? Jeg frykter at i så tilfelle kan det lett komme til å dreie seg om synsing på hva hver enkelt eiendoms verdigrunnlag skal være.

  Personlig forventer jeg av våre folkevalgte at de skal være litt mindre vage når de skal gå ut og orienter befolkninga i Salangen. Slik saken er referert i avisene er det svært få opplysninger å få ut fra reportasjene.

  Sånn sett synes jeg at forslaget virker lite gjennomtenkt - nesten mer som en unnskyldning for på sikt å bruke samme metode for framtidig finansiering av "nødvendige" prosjekter. Litt ufint om jeg får si det.

  Det er

  2010-12-17 22:48:46
  [Svar]
Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider


Eier og sjefsredaktør: Jon Henrik Larsen – Eierskap: Mediesenteret Salangen-Nyheter AS