www.salangen-nyheter.com

ulvesporbig
På bildet: Det har ikke vært ulve- besøk i Baklia. Det kan Statens Naturoppsyn konstatere etter sjekk av spor. FOTO: BYRÅ

Oppdagelse i Baklia torsdag ettermiddag:

Spor var ikke etter ulv

En beboer i Baklia i Salangen oppdaget torsdag ettermiddag ett dyr som sprang over veien på vei opp til boligområdet. Vedkommende var sikker på at dette var en ulv. Men med nærmere undersøkelser, viser det seg nå at det ikke var det.


Det var ved 14.30- tiden torsdag ettermiddag at en billist som var på vei opp til boligområdet i Baklia oppdaget ett dyr som var svært likt en ulv, som krysset veibanen - og det i full fart. - Jeg er sikker på at det var en ulv jeg så, men undersøkelsene må bekrefte nærmere om det var det, sier billisten til nettavisen. Vedkommende ønsker å være anonym.


Det var ikke ulv
Nettavisen var fredag formiddag i kontakt med Statens Naturoppsyn i Troms. De har sjekket ut sporene på stedet, og kan nå fortelle at det ikke er en ulv som har krysset veien. - Det er nok et dyr som har krysset der. Sporene er ikke så dype, så det er ikke en ulv. Hadde det derimot vært en ulv, ville sporene vært mye dypere og større, sier Thomas Johansen som er rovviltkoordinator i Statens Naturoppsyn i Troms.


Veldig glad for henvendelser
Johansen synes det er flott at publikum ringer inn meldinger om observasjoner som gjøres. - Det er veldig greit for oss og få disse tilbakemeldingene om observasjoner. Det har vært mye snakk om en ulv som streifer mye for tiden i området Balsfjord og Målselv. Så jeg skjønner at folk følger litt ekstra med på dette. Men denne ulven har ikke vært i Salangen, avslutter Johansen bestemt.

Til nyhetsarkivet