www.salangen-nyheter.com

fiksgata
Tidligere har familien Hognestad på Øvre Sjøvegan tatt kontakt med nettavisen, i forbindelse med den trafikkfarlige veien opp til Øvre Sjøvegan. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

Dårlige veier - også i Salangen:

"Fiks gata mi" lansert

Nå kan folk melde melde om feil og problemer i sitt nærområde på nettet. Men i Salangen blir det neppe fikset noen gater med det samme.


"Fiks gata mi" er navnet på en landsdekkende tjeneste for å melde feil og problemer til lokale myndigheter i hele landet. Det er Norwegian Unix User Group (Foreningen NUUG) som lanserte nettstedet mandag morgen. Tjenesten dekker alle landets kommuner og brukerne av nettstedet kan rapportere og diskutere problemer de har funnet i sitt nærområde, og også si ifra når et problem er løst.


Fri programvare

Hvem som helst kan melde problemer uten å tenke på hvilken offentlig etat som skal ha beskjed. FiksGataMi sender e-post til lokale myndigheter basert på den geografiske plasseringen av problemet. Prosjektet er basert på fri programvare og teknologien er utviklet i samarbeid met det engelske prosjektet FixMyStreet, forteller prosjektleder Petter Reinholdsen, som også er leder i NUUG, i en pressemelding.


Har ikke penger

Men med eller uten "Fiks gata mi", ser det ikke ut til at de dårlige veiene i Salangen blir fikset snart. - Vi har en vedlikeholds-etterslepp på 30 millioner kroner. Vi har ikke budsjett for gjennomføring av opprustningsprogrammet som er vedtatt, sier teknisk sjef i Salangen kommune, Tore Ratkje. - Vi bare retter opp de største skadene, og standarden blir verre og verre. I fjor hadde vi havari på en del veier på grunn av vårflommen. Vi rettet opp det mest nødvendige og det førte til en budsjettoverskridelse på 1,5 millioner. Vi får håpe at vi slipper sånne forhold i år, sier Ratkje til nettavisen.


Mange meldinger

Tjenesten ser ut til å dekke et stort behov. Onsdag var det rapportert inn totalt 867 problemer fra hele landet. Det hadde kommet inn en melding fra Salangen om et farlig vegkryss på Medby, en fra Lavangen og en fra Bardu. 

Til nyhetsarkivet