www.salangen-nyheter.com

balubakonsert1big
Vakker musikk i kirka torsdag, fremført av viseklubben Baluba. FOTO: GRY MALIN MYRLAND

Viseklubben Baluba skapte julestemning:

Ekte førjulskos i kirka

SJØVEGAN: Torsdag kveld hadde viseklubben Baluba førjulskonsert i kirka, og de vel 50 fremøtte fikk både fortellinger og fin musikk.


Det var torsdag kveld at Baluba hadde sin førjulskonsert i kirka, og det var en opplevelse. Og om du ikke hadde julestemning før du kom så hadde du det i allefall når du dro hjem. De vel 50 fremmøtte fikk en flott opplevelse. De startet med å spille en instrumental medley av julesanger og den vakre rolige musikken fikk deg til å slappe av og bare la tankene vandre. Deretter fortsatte de med historier og musikk for en hver smak.


Musikerne

Viseklubbens konsert ble fremført av Tom Andersen på gitar og vokal, Tor Magnus Østvik på keyboard, Arnfinn Hansen på bass, Steinar Gjertsen på gitar, Nils Arne Sjøseth på gitar og vokal, Ragnhild Fjellstad på vokal og Inger Strand sang og leste historier.


Sangene
Sangene som ble fremført var mange, det var både Prøysen og litt mere moderne sanger som blant annet stjerneskudd. En selvfølge var også nordnorsk julesalme. Det ble også lest opp et par historier, blant annet om den lille bygda som holdt på å glemme jula og Astrid Lindgrens versjon av juleevangeliet. På de fleste av sangene kunne man også høre publikum synge med og da de skulle fremføre nordnorsk julesalme ba musikerne om at alle måtte være med og synge, noe de var.


Høydepunkt
Den absolutte høydaren kom likevel på slutten. Tom Andersen fra Salangen fikk æren av å avslutte konserten med sangen o`Helga natt. Til publikums store begeistring og det var en virkelig flott fremførelse. Etterpå strømmet det på med rosende ord til Tom og det vanket også mange klemmer til ungutten. Ei dame sa at hun fikk frysninger nedover ryggen og ei anna sa at hun satt med tårer i øynene. Og undertegnede må nok også innrømme at det er lenge siden hun har hørt en så flott og kraftig  stemme.


Fornøyd
Musikerne var selv veldig fornøyd med konserten. - Vi hadde delt inn konserten i fire bolker, to med forberedelser, en med stemningen og en til selve budskapet, men jeg er ikke sikker på om publikum fikk det med seg, men vi er kjempefornøyde. Jeg syntes i allefall det gikk bra og det så ut som om publikum koste seg, sier Inger Strand

Til nyhetsarkivet